Maak een reis door de prehistorie op Hildes verjaardag.
Maak een reis door de prehistorie op Hildes verjaardag. Foto: Rob vlieland

Stap in de steentijd tijdens
Hildes verjaardag

CASTRICUM - Op zondag 18 juni pakt Huis van Hilde van 11.00 tot 17.00 uur groot uit met Hildes verjaardag. Bezoekers maken een reis door de prehistorie met héél veel demonstraties, workshops, spelletjes, proeverijen en nog veel meer voor het hele gezin. 

Het thema is dit jaar 'Stap in de steentijd'. Buiten op het plein lijkt het alsof je een prehistorisch dorp binnenstapt. De vuursteensmid maakt pijlpunten voor de jacht, de huidenlooier maakt kleding van dierenhuid, de boogbouwer laat zien hoe je van hout een pijl en boog maakt en bij de huizenbouwer ontdek je hoe mensen vroeger woonden. De muzikanten zorgen voor prehistorische klanken op hun snorrebotten, trommels en fluitjes. Natuurlijk kun je tijdens Hildes verjaardag ook zélf ervaren hoe het was om in de steentijd te leven. Check je skills tijdens het speerwerpen op de boogbaan, sluip stilletjes door het gras van de daktuin en probeer de dierenhuiden te herkennen en ontdek hoe je zelf vuur kunt maken of bot kunt bewerken tot een ketting. In de workshops leer je prehistorische verhalen schrijven door Linda Dielemans (auteur 'Onder de golven') of oertijd-mensen tekenen onder leiding van illustrator Kelvin Wilson. 

Toegang en tickets

In de voorverkoop kosten tickets € 7,50 (€ 4 voor kinderen van 5 t/m 17 jaar). Museumkaarthouders en kinderen t/m 4 jaar hebben gratis toegang. Kijk op www.huisvanhilde.nl/hildesverjaardag voor meer informatie. Huis van Hilde heeft tien happy stones verstopt die gratis toegang geven tot Hildes verjaardag. Steen gevonden? Wissel hem bij Huis van Hilde om voor een ticket!