Buurtsportcoach Bart Ploeger, vrijwilliger Marcella Ros, vrijwilliger Robin van Veen, jongerenwerker Romy Vlaar en Judith Hin, voorzitter Rotary Club Heiloo.
Buurtsportcoach Bart Ploeger, vrijwilliger Marcella Ros, vrijwilliger Robin van Veen, jongerenwerker Romy Vlaar en Judith Hin, voorzitter Rotary Club Heiloo. Foto: aangeleverd

Cheques opbrengst PCC Maalwaterrun uitgereikt aan goede doelen

HEILOO - Woensdag 31 mei werden de cheques uitgereikt aan de goede doelen van de PCC Maalwaterrun.

Zondag 16 april jl. organiseerde Rotary Club Heiloo samen met Atletiekvereniging Trias en Holland Sport de PCC Maalwaterrun, Walk en Bike. Ruim 950 kinderen en volwassenen deden mee aan deze 13e editie. Het sportieve karakter stond voorop, maar er werd ook weer geld ingezameld voor het goede doel. Deze goede doelen voldoen aan de doelstelling van de PCC Maalwaterrun: kinderen in beweging brengen.

Sport@School

Allereerst worden met het inschrijfgeld van de basisschoolleerlingen sportlessen georganiseerd. Dit jaar worden 173 sportlessen uitgedeeld aan de 10 basisscholen in Heiloo. De gratis sportlessen worden gegeven door een aantal sportverenigingen in Heiloo. Kinderen maken zo kennis met sporten die niet op de basisschool gegeven worden, zoals bijvoorbeeld karate, judo, golf en streetdance.

Donaties

Daarnaast kunnen met de opbrengst van de PCC Maalwaterrun de volgende donaties worden gedaan:
* Zomerkamp Heiloo 2023: € 3.000
* Timmerdorp Heiloo 2023: bedrag afhankelijk van aantal deelnemers
* Voetbalveld Scholenproject Mwandi Zambia: € 1.800

Rotary Club Heiloo ondersteunt al enkele jaren (school)projecten in Zambia. In dit geval wordt van onze donatie een voetbalveld gerealiseerd in het dorp Mwandi. Ook bij hen is voetbal de meest favoriete sport en maken we ook 8.000 km van Heiloo een groot aantal kinderen blij. 

Dankzij de hoofdsponsor, het Petrus Canisius College, en de hulp en bijdragen van diverse sponsors uit Heiloo en omgeving, werd de PCC Maalwaterrun, Bike en Walk mogelijk gemaakt en kunnen we deze donaties doen. Meer informatie vind je op www.pccmaalwaterrunenwalk.nl