Yannick van Veen voor de BMX-baan van de Boscrossers.
Yannick van Veen voor de BMX-baan van de Boscrossers. Foto: Lars Vercammen

In de sportlights: Yannick van Veen

HEILOO - Heiloo en omgeving is rijk aan sporttalenten. Met alle prachtige sportverenigingen is het een mooie plek om je als sporter te ontwikkelen. In de rubriek ‘In de sportlights’ gaan we met deze talenten in gesprek. Maak kennis met de sporters uit de buurt en hun verenigingen. Deze week in de sportlights: BMX’er Yannick van Veen.

Viereneenhalf jaar geleden kwam Yannick voor het eerst binnen bij de Boscrossers in Heiloo. Ondertussen rijdt Yannick al een tijdje op hoog niveau en hij heeft dan ook grote doelen. "Het ultieme doel is de kwalificatie voor het EK en WK",  zegt Yannick. Daarvoor moet hij genoeg punten halen en bij de top zestien van zijn leeftijd horen. Hij zit er dicht tegenaan maar er moeten nog wel flink wat punten gehaald worden wil hij zich kwalificeren. 

Later op professioneel niveau BMX-wedstrijden rijden ziet Yannick wel zitten. "Het is natuurlijk wel mijn droom om in de toekomst BMX-prof te worden", zegt Yannick.

Wil je meer lezen over Yannick scan dan de QR-code om het complete interview te lezen op U+. Op U+ lees je extra artikelen nu de eerste maand gratis!

Afbeelding
Afbeelding