Het Alkmaars Prachtkoor staat garant voor een avond genieten en meezingen.
Het Alkmaars Prachtkoor staat garant voor een avond genieten en meezingen. Foto: aangeleverd

Het Alkmaars Prachtkoor bestaat 15 jaar: 24 juni jubileumoptreden!

HEILOO - Een avond met het Alkmaars Prachtkoor is een avondlang genieten, mooie liedjes meezingen en feest vieren. Het APK bestaat 15 jaar en viert dat met liedjes over muziek, over zingen en over feest. Bijvoorbeeld het liedje 'Music was my first love' over wat muziek met je doet. Of het lied 'Zing dan!' waaruit blijkt dat door te zingen je zorgen minder groot worden, en het lied 'Singin' in the rain', want zelfs in de regen kun je zingen!

In 2008 had Els van Dijck een idee: een koor beginnen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het plan was om negen avonden te zingen en een optreden om aan familie en vrienden te laten horen wat ze hebben gezongen. Dat was meteen een groot succes en het Alkmaars Prachtkoor was een feit. Ondertussen zijn er 24 koorleden, waarvan er 3 al vanaf het begin lid zijn van dit prachtkoor. De leeftijd varieert van 21 t/m 82 jaar. De koorleden repeteren met veel plezier elke donderdagavond in Wijkcentrum Overdie in Alkmaar. 

Voorwaarden om lid te kunnen worden zijn: het leuk vinden om te zingen, het leuk vinden om samen te zingen en het leuk vinden om een paar keer per jaar op te treden. Dus als je hierop drie keer met ja kunt antwoorden, en als je je thuis voelt bij het koor, dan ben je welkom als lid van het prachtkoor.

Het Alkmaars Prachtkoor treedt geregeld op in en om Alkmaar. De variatie in de nummers - van wereldmuziek via levenslied tot pop - en het enthousiasme van het koor, zorgt ervoor dat iedereen, zowel koor als publiek, steeds weer erg geniet van het optreden. Elk optreden is steeds weer een groot succes en een feestje. In 2018 vierde het APK het tienjarig jubileum met een optreden in De Vest en sloot dat jubileumjaar af met een openingslied samen met Paul de Leeuw in Carré voor het Knoopgala 2018. Dus het APK is ook al bekend van tv!

Wie het Prachtkoor kent weet dat elk optreden een feest is! Wie het Prachtkoor nog niet kent, kijkt even op www.alkmaarsprachtkoor.nl en komt natuurlijk langs om eens een keer een optreden mee te maken. De band Alfon Oekie maakt het feest nog groter! Dus zorg dat je erbij bent. 

Jubileumconcert Alkmaars Prachtkoor
Zaterdag 24 juni
20.15 uur, einde 22.00 uur
Theater de Beun, Willibrordusweg 2, Heiloo
Entree: € 15 inclusief consumptie

Met accordeonist Martijn Komen en zijn band Alfon Oekie!

Kaarten bestelt u via www.debeun.nl en voor meer informatie belt u 06-10215454.