Fraaie sprongen en inhaalacties tijdens de BMX West competitie in Heiloo.
Fraaie sprongen en inhaalacties tijdens de BMX West competitie in Heiloo. Foto: Lars Vercammen

Vol sportpark bij de Boscrossers tijdens competitiewedstrijd

HEILOO – Afgelopen zondag 28 mei vond bij BMX Vereniging de Boscrossers een van de zeven BMX West competitiewedstrijden plaats. Honderden jongens en meisjes uit Noord- en Zuid-Holland kwamen richting Heiloo om voor de prijzen te strijden.

Op de dit jaar vernieuwde baan was het een groot spektakel. Fanatiek reden de kinderen en volwassenen over de heuvels, hellingen en bochten. De vernieuwde bochten leken in de smaak te vallen bij de deelnemers want het ging ontzettend hard. Met hier en daar fraaie sprongen en prachtige inhaalacties was het voor de toeschouwers ook nog eens ontzettend spannend om naar te kijken. Van dichtbij konden de toeschouwers de rijders langs zien flitsen terwijl ze tegelijkertijd door de enthousiaste commentatoren via de speakers op de hoogte werden gehouden van de stand van zaken. 

Voor de Boscrossers was het een mooie gelegenheid dat ze dit jaar een van de zeven clubs waren die een competitiewedstrijd mochten faciliteren. Alhoewel het zeker geen bakken met geld oplevert is het voor de club wel een van de mooiste momenten van het jaar. Met name voor de eigen rijders is het hartstikke leuk om zo’n grote wedstrijd op de eigen baan te mogen rijden. 

Toch vergt het faciliteren van een grote wedstrijd ook een grote organisatie. Zo waren er EHBO’ers en KNWU-officials aanwezig en zorgden nog ruim 55 vrijwilligers voor een veilige en prachtige racedag. Gelukkig konden de vrijwilligers rekenen op heerlijk warm weer en enthousiaste kinderen.

De jongens en meiden van de Boscrossers deden het goed op hun eigen baan. Zo werden er in bijna alle leeftijdscategorieën meerdere top 10-klasseringen neergezet door de Boscrossers. Roan Hink (2e) en Stijn van Gulick (3e) wisten zelfs op het podium te eindigen in de A-finales van de competitie. In de open klasse was het ook raak voor de Boscrossers, Yannick van Veen werd daar tweede bij de jongens en meiden van 10 en 11 jaar. Complimenten aan alle jongens en meisjes van de Boscrossers voor hun inzet!