De deelnemers en begeleiders van Samenspraak gingen bij de Comedie in het Engelse Werk op de foto.
De deelnemers en begeleiders van Samenspraak gingen bij de Comedie in het Engelse Werk op de foto. Foto: aangeleverd

Samenspraak eropuit

HEILOO - Wekelijks krijgen statushouders en NT-2’ers bij Samenspraak les in de Nederlandse taal. Er wordt met elkaar gesproken, gelezen, gewerkt aan woordenschat en aandacht gegeven aan spelling en grammatica. De lessen worden bezocht door circa 25 cliënten en verzorgd door 10 vrijwilligers van Heiloo voor Elkaar in de bibliotheek en in de Ter Coulsterkerk.

Vorige week donderdag gingen de deelnemers op hun jaarlijkse ‘schoolreisje’. Het doel lag deze keer in ons dorp. Op Nijenburg werden ze gastvrij ontvangen door medewerkers van de Historische Vereniging. Na koffie en koek werden ze rondgeleid door het gebouw, de boomgaard en het Engelse Werk in de tuin.

Hierna vertrok de groep naar de tuin van een medewerker van Heiloo voor Elkaar. Hier werden ze verrast met een lunch met Syrische, Eritrese en Nederlandse gerechten. Na dit heerlijke en gezellige gebeuren ging ieder vrolijk huiswaarts.

<<<<<<<<IN KADER>>>>

Samenspraak wordt georganiseerd door de Stichting Heiloo voor Elkaar. Deze wil het welzijn van Heilooër statushouders bevorderen. De organisatie bestaat al sinds 2017. Dankzij donateurs en vrijwilligers kunnen naast Samenspraak onder andere voorlichtingen, spreekuur en huiswerkbegeleiding georganiseerd worden. 

Voor meer informatie kunt u de website www.heiloovoorelkaar.com raadplegen.