Help Piet, doneer geld voor KiKa.
Help Piet, doneer geld voor KiKa. Foto: aangeleverd

82-jarige Piet Kruiver wilde voor de 5e keer de Alpe d’Huez bedwingen

Een hart onder de riem voor Piet!

HEILOO - Oud-Heilooër Piet Kruiver (82) fietste eerder al vier keer geld bij elkaar voor KiKa en had voor 2023 de vijfde keer al in de planning staan, tot zijn lichaam aangaf dat dit niet meer kon. 

Vierde Alpe d’Huez-beklimming op zijn 80e verjaardag

In coronatijd, op zijn 80e verjaardag, vertrok Piet vanuit de kaaswinkel van dochter Kim richting de Alpe d’Huez om die te gaan beklimmen zoals hij eerder ook had gedaan. Helaas kwam Piet ten val en heeft hij de terugreis naar Nederland niet uit kunnen fietsen, maar hij haalde toch een knap bedrag van € 14.000 op voor Kika met zijn fietsactie.

Een letterlijke knieval gooide roet in het eten

Waren Piet zijn knieën al behoorlijk pijnlijk, toch fietste Piet door, totdat een val Piet er pijnlijk aan herinnerde dat hij nu echt geopereerd moest worden. Na zijn succesvolle operatie is Piet weer als een gek gaan trainen om zijn lichaam klaar te maken voor de monsterklus die hij had gepland: nog meer geld ophalen voor KiKa door nog één keer naar de Alpe d’Huez te fietsen en die zoveel mogelijk keren te bedwingen.

Helaas werd met de naderende startdatum in zicht steeds meer duidelijk dat Piet zijn geest meer wilde dan zijn lichaam hem toestond en moest hij zijn avontuur definitief staken. “Heel graag had ik deze rit die dit jaar op 1 juni plaatsvindt, ook dit jaar nog één keer willen maken om geld in te zamelen voor KiKa, maar mijn gezondheid laat me in de steek en dat vind ik zo verschrikkelijk!” aldus Piet. Het zou dit jaar de vijfde keer zijn dat hij geld inzamelt voor KiKa.

Kaasbranche vecht voor Piet zijn doel

Piet Kruiver is in kaasland een oude bekende en heeft ook in het sectiebestuur van Vakcentrum Foodspecialiteiten zijn sporen verdiend, wat zelfs tot een erelidmaatschap leidde.

Niet verwonderlijk dat een oude zakenrelatie, Coen van Riet van De Kaasrijper, en huidig voorzitter van het Vakcentrum Foodspecialiteiten Hans Koelemij van ‘t Keesheukske Roermond, een actie hebben bedacht om toch geld in te zamelen voor KiKa namens Piet. “Piet Kruiver wilde zo graag nog voor de vijfde keer vanuit Alkmaar naar de Alpe D’Huez fietsen. Dit allemaal voor KiKa. Helaas laat zijn gezondheid hem in de steek. Om KiKa te steunen en Piet een hart onder de riem te steken, hebben kaasspecialisten in hun winkels nu Piets kaas in de actie voor KiKa!” aldus Coen van Riet.

Ondernemer én leverancier De Kaasrijper doet voor elke verkochte kilo KiKa- kaas een duit in het zakje om een zo groot mogelijk bedrag bijeen te sparen zodat KiKa weer een hoop kinderen blij kan maken.

Voetnoot van Piet Kruiver

"Wat fijn dat jullie dit allemaal voor KiKa doen. Ik heb het er moeilijk mee dat mijn plan dit jaar geen doorgang kan vinden. Iedereen die een donatie doet kan er zeker van zijn dat het geld bij KiKa terechtkomt. En dat doneren zin heeft bewijzen de behandelingsresultaten. Toen ik in 2013 voor het eerst en ongetraind de rit ging fietsen en op wilskracht volbracht lag het resultaat nog op 70%. Nu is dat gestegen tot boven de 80%, niet door mijn fietsen maar door de donaties!

Als trotse vader, grootvader en inmiddels ook overgrootvader van gelukkig allemaal gezonde kinderen, besef ik wat een voorrecht dat is. Maar ik voel ook de plicht om wat voor de pechvogels te doen. Het motto 'Niet klein te krijgen' spreekt me bijzonder aan, ook nu mijn gezondheid me in de steek laat ben ik niet klein te krijgen en hoop op volgend jaar!

Mensen die willen doneren kunnen dat doen op: NL58 INGB 0533128048 t.n.v. P.A. Kruiver. Trots zal ik het geld overmaken aan KiKa.

Groet, Piet Kruiver (bijna 82)