Mensen gezocht

En weer een openstaande vacature op het laatste moment wegens een late afmelding. De personele bezetting is een groot probleem de afgelopen weken/maanden met als gevolg dat de productie achterblijft en er gaten ontstaan. 

Nu betreft het de linksachter-positie. Ik heb het hier niet over vacatures bij een bedrijf of instelling, maar over sportteams. Net als in de 'grote mensenwereld' waar in veel branches geen mensen te vinden zijn, is het probleem bij sportclubs inmiddels net zo groot. Een tekort aan medewerkers of niet aanwezig zijn, met als gevolg dat wedstrijden niet gespeeld kunnen worden.

En het bijzondere is dat het niet alleen gaat om de teams van veteranen, waar het altijd al lastig was om een team op de been te krijgen, maar inmiddels ook voor jeugdteams. 6-tallen hockeyteams, waar er maar 5 zijn. Een tennisteam van 4, waar er maar 3 zijn of een voetbaljeugdteam van 11 waar er maar 9 zijn. Hoe kan dat nu? Als je sport dan ben je toch onderdeel van een team?

Tuurlijk, een keertje afzeggen kan altijd, maar zo structureel als nu of zo op het laatste moment, dat is wel nieuw. Zo wordt er rustig op zaterdag- of zondagochtend nog afgezegd voor de middagwedstrijd, komen spelers gewoon niet opdagen of worden jeugdspelers halverwege van het veld gehaald omdat ze naar een feestje of familie moeten. Het gevolg is dat de rest van het team gedupeerd wordt en in het slechtste geval kunnen wedstrijden niet doorgaan.

Als je aan een teamsport doet, dan zorg je dat je er bent of op tijd afzegt (en het liefst dat je zelf een invaller regelt). Je zit in een team! Wil je dat niet, zoek dan een andere sport die je alleen kan doen (zoals hardlopen, fietsen, etc.) want anders kan jouw team weer niet spelen. Ik ga nu alvast even kijken of ik de volgende wedstrijd wel of niet kan.