Jutta Garali-Holster overhandigt petitie aan Robert Huisman.
Jutta Garali-Holster overhandigt petitie aan Robert Huisman. Foto: Flip Schultz

Huurders bieden petitie aan bij Kennemer Wonen

HEILOO - Donderdag 11 mei bood een delegatie van huurders in Mariënstein een petitie aan bij woningcorporatie Kennemer Wonen. In de petitie vragen de huurders om duidelijkheid over een in 2019 aangekondigde installatie van zonnepanelen.

In september 2019 ontvingen de huurders van eengezinswoningen in de wijk Mariënstein een brief van Kennemer Wonen. In de brief meldde de woningcorporatie dat nog dat jaar zonnepanelen op de huurwoningen zouden worden geplaatst.
De zonnepanelen liggen er echter nog steeds niet.

De petitie werd in ontvangst genomen door wijkconsulent Robert Huisman van Kennemer Wonen. Bij het aanbieden van de petitie noemde Huisman het ‘betreurenswaardig’ dat de huurders de afgelopen drie jaar niet op de hoogte zijn gehouden over de voortgang van het project.
Volgens Huisman liep de installatie in 2019 onverwacht vertraging op doordat er een extra milieuvergunning nodig was. De huurders zijn daar echter nooit van op de hoogte gebracht. Wel vonden er in de tussenliggende jaren diverse inspecties van de huurwoningen plaats. Over de uitkomst van die inspectierondes werden de huurders echter ook niet geïnformeerd.

Minder hoge energielasten

De stijging van de energielasten in het afgelopen jaar vormde voor de huurders een extra reden om de petitie nu aan te bieden. Volgens de huurders zou hun energierekening minder hoog zijn geweest, als de zonnepanelen er al hadden gelegen.

Huisman heeft de aannemer inmiddels gevraagd om binnen een aantal dagen een brief aan de huurders te sturen, waarin een tijdspad voor de installatie van de zonnepanelen wordt genoemd. Omdat Kennemer Wonen van mening is dat de dakpannen op de betreffende woningen ook aan vervanging toe zijn, zullen beide werkzaamheden samenvallen.

Huisman voegde er aan toe dat verduurzaming van de woningen hoog op de agenda staat bij Kennemer Wonen. Hij zei te verwachten dat de aannemer begin 2024 met de werkzaamheden zal kunnen beginnen.