Aan tafel met... Zr Dionne Appelman

EGMOND AAN ZEE - Donderdag 11 mei is er een interessante lezing bij PostaanZee. Zr. Dionne neemt u mee naar Indonesië, naar Kalimantan (Borneo) waar haar missie of zending begon.

Zr. Dionne Appelman is in 1961 ingetreden bij de Zusters Augustinessen van Heemstede. Na haar professie in 1964 werkte ze in verschillende ziekenhuizen als verpleegster, o.a. in Alkmaar, Eindhoven en Haarlem.

Toen de vraag gesteld werd of ze de zusters in Indonesië wilde helpen bij de administratie heeft ze ja gezegd. Ze vond het wel vreemd dat ze gevraagd werd voor de administratie omdat ze altijd gewerkt heeft als verpleegster. Ze ging erheen, vol verwachting wat deze taak zou inhouden. Dat bleek de administratie te zijn voor een groeiende congregatiezusters. Daarnaast mocht ze ook op andere terreinen haar talenten inzetten.

Ze maakte kennis met de taal en de cultuur. Heel boeiend. Ook de natuur verwonderde haar voortdurend. Natuurlijk moest er ook gewerkt worden. Daarover gaat ze haar toehoorders vertellen. Ook laat ze zien welke obstakels er waren om van kampong naar kampong te moeten reizen.

Tijdens deze Aan tafel met…..wordt het ontstaan van de congregatie verteld .Stof te over om te komen luisteren en kijken op donderdag 11 mei van 13.30-15.00 uur. Adres: Voorstraat 82 a in Egmond aan Zee.