V.l.n.r. Afra Mooij, Ria Hooijboer, Cees Smit, Loes Schaap.
V.l.n.r. Afra Mooij, Ria Hooijboer, Cees Smit, Loes Schaap. Foto: aangeleverd

Zonnebloem Limmen zet drie dames in het zonnetje

Algemeen

LIMMEN - Op 3 mei zijn er tijdens de vrijwilligersbijeenkomst van de Zonnebloem afdeling Limmen drie dames in het zonnetje gezet.

Na 20 jaar gaat Ria Hooijboer verder als vrijwilliger, maar stopt als bestuurslid. Ze is verantwoordelijk voor alle uitjes, evenementen en middagen in de Heeren van Limmen. Zij was het die de ouderen, mensen met een beperking en eenzame bewoners van Limmen uitnodigde. Zij zorgde voor vervoer van mensen met een rollator, rolstoel of zij die gewoon een ‘armpje’ nodig hadden. 

Afra Mooij was 25 jaar lang secretaris van de afdeling. Zij verzorgde het contact met de landelijke Zonnebloem, de regio Alkmaar en natuurlijk de afdeling zelf. Zij stelde de agenda’s op en schreef de notulen. Ook de organisatie van de jaarlijkse landelijke Zonnebloemloterij, inclusief de promotie daarvan, was bij haar in goede handen. Afra blijft verbonden als vrijwilligster.

Loes Schaap neemt na 25 jaar afscheid. Zij heeft zich al die jaren ingezet voor de Zonnebloem met huisbezoeken, het verzorgen van attenties tijdens Nationale Ziekendag, de Nationale Mantelzorgdag, en met Pasen en Kerstmis. Ook haar ondersteuning bij de uitjes, evenementen en de middagen in de Heeren van Limmen zullen node gemist worden.

Zeer terecht dus dat deze drie dames met een bloemetje en attentie door voorzitter Cees Smit in het zonnetje werden gezet.