Het was gezellig druk bij Proeflokaal Brouwerij Egmond tijdens de inschrijving voor de Bankoe Games.
Het was gezellig druk bij Proeflokaal Brouwerij Egmond tijdens de inschrijving voor de Bankoe Games. Foto: Pauline de Vries

Inschrijving Bankoe Games Egmond aan den Hoef

Algemeen

EGMOND AAN DEN HOEF - De inschrijving voor de Bankoe Games 2023 in Proeflokaal Brouwerij Egmond was na het succes van de vorige games, ook dit jaar weer een groot succes. Op zondag 7 mei konden deelnemers van de teams voor de Bankoe Games zich inschrijven voor het klim-, spring-, balans-, water- en spelfestijn.

De naam van dit evenement verwijst naar de locatie waar Bankoe, Bangoe óf Bangkoe (bijnaam voor Willem Dekker uit 1910) woonde met zijn zoon Piet, net naast het evenemententerrein. De games worden gehouden tijdens de kermis in Egmond aan den Hoef, op zaterdag 8 juli 2023, naast een feesttent op het kermisterrein. De kermis zelf duurt van donderdag 6 tot en met zondag 9 juli.

Thema: American Redneck

Het thema van dit jaar is American Redneck. de term voor een arme blanke landarbeider in met name de zuidelijke Verenigde Staten. Dat thema nodigt uit tot een creatieve outfit van deelnemers, organisatie en bezoekers! Hierbij een aantal kleding- en presentatietips:

Er kunnen ongeveer 30 teams van minimaal 8 man/vrouw meedoen. De meeste inschrijfformulieren gingen al over de toonbank bij het Proeflokaal. “De opkomst was weer groter dan voorgaande jaren. Wat een enthousiasme, dat belooft weer heel wat”, geeft Timber aan, een van de organisatoren van de games.

De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de games. Heb jij zin om een handje te helpen? Meld je dan snel aan bij team Bankoe Games via bankoegames@gmail.com