Ciconia Consort met Pieter Wispelwey (cello).
Ciconia Consort met Pieter Wispelwey (cello). Foto: aangeleverd

Ciconia Consort brengt ‘Spaanse nachten’ bij Alkmaarse Kamermuziek

ALKMAAR - Dinsdagavond 28 maart speelt strijkorkest Ciconia Consort het jubileumprogramma ‘Spaanse nachten' in de concertserie van Stichting Alkmaarse Kamermuziek in de grote zaal van TAQA Theater De Vest.

Het Haagse strijkorkest Ciconia Consort, opgericht in 2012, bestaat uit een internationaal gezelschap van 20 jonge topmusici onder leiding van dirigent Dick van Gasteren. Het orkest ontving meermaals lovende pers vanwege de rijke klank en het verzorgde samenspel. Het programma ‘Spaanse nachten' met cellist Pieter Wispelwey vertelt verhalen uit de Spaanse cultuur, getoonzet door componisten uit de 18e tot 20e eeuw en biedt een buitengewoon kleurrijk en afwisselend muzikaal tableau.

'La musica notturna delle strade di Madrid' van Luigi Boccherini brengt galante muziek, maar ook bezinning en heldhaftig marcherende tamboers. 'La oración del torero' van Joaquín Turina verklankt een troostend verhaal in de luwte van het gedruis van het stierengevecht. 'Nocturnal Dances of Don Juan Quixote' van de Finse componist Aulis Sallinen beeldt op verrassende en dramatische wijze het verhaal van de gejaagde dolende ridder uit.

Na de pauze klinkt ‘Petite symphonie à cordes' van Maurice Ravel waarbij een mysterieuze klankwereld zich ontvouwt: overpeinzend, speels en ritmisch, traag en dromerig, indringend en klagend. Het programma besluit met 'Danzon no.2' van de Mexicaanse componist Arturo Márquez .

Aanvang: 20:15 uury (zaal open 20. 00 uur). Kaarten aan de zaal kosten € 27,50
 (€ 25 via de website). Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang. Voor meer informatie zie ook alkmaarsekamermuziek.nl

U kunt kaarten bestellen via de website.