Nog maar een paar momenten te bekijken: de tentoonstelling Heiloo-Indië en Indonesië-Heiloo.
Nog maar een paar momenten te bekijken: de tentoonstelling Heiloo-Indië en Indonesië-Heiloo. Foto: Josta de Graaf-Gieltjes.

Nog slechts op 9 momenten te zien: Heiloo-Indië en Indonesië-Heiloo

Algemeen

HEILOO - Niet te missen in het Historisch Museum: een bijna gesloten Indië-tentoonstelling, de brandweerfilm, en de rondleidingen op Nijenburg.

Op 11 april, na de avondopenstelling van het Historisch Museum, wordt de tentoonstelling afgesloten. De relatie die Heiloo had en heeft met de Oost is de afgelopen maanden duidelijk geworden door alles wat er in de tentoonstelling te zien was. Kleding, documenten, objecten, archiefstukken, foto’s, literatuur en natuurlijk door de verhalen en het delen van herinneringen aan de stamtafel. Heel bijzonder waren de ‘Indische middag’ met Yvonne Keuls en daarna de gezellige kumpulan met cultuur en natuurlijk wat lekkers. Van de indrukwekkende film ‘Ze noemen me Baboe’ hebben veel bezoekers genoten. Ook na de sluiting van de tentoonstelling zal deze film op verzoek bekeken kunnen worden.

Nieuwe tentoonstelling
De tentoonstellingscommissie kan terugkijken op een aantal mooie maanden maar nu al wordt volop uitgekeken naar de volgende tentoonstelling, die opent op 13 mei. De tentoonstelling zal gemaakt worden naar aanleiding van het nieuw te verschijnen boek van Jaap de Graaf, ‘Ter Coulster, Kasteel en Landgoed, domein van betekenis in Heiloo’.

Het boek vol informatie en illustraties is verrijkt met foto’s van de Heilooër Amateurfotografen (HAF) en twee kunstwerken van Chris Zaal. De foto’s en de kunstwerken zullen te zien zijn in de nieuwe tentoonstelling. Inschrijven op het boek kan via www.hvheiloo.nl Het boek verschijnt op 13 mei en kost € 19,50.

De brandweerfilm
Op 25 maart om 14.30 uur worden enkele films over de historie van de plaatselijke brandweer vertoond in de filmzaal van het Historisch Museum. Luuk van Raalte, die de films bij elkaar zocht en er een mooi geheel van maakte, zal de films toelichten. Het belooft een feest der herkenning te worden. Iedereen is welkom, aanmelden graag via 06-30218997.

Rondleidingen op Nijenburg
Op 26 maart zijn er weer twee rondleidingen op Nijenburg. 11.00 uur of 13.30 naar keuze. Kosten € 7,50, pinnen kan, kinderen mogen gratis mee. Aanmelden via 06-51718363.

Openingstijden
Dinsdag van 19.00-21.00 uur. zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur. De toegang is gratis. Wees welkom.