Leerlingen van de Elckerlyc creëerden een rollaterwasstraat bij de Buk Buk.
Leerlingen van de Elckerlyc creëerden een rollaterwasstraat bij de Buk Buk. Foto: aangeleverd

NL Doet
vrijwilligerswerk maakt het leven mooier

HEILOO - Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart stond Heiloo in het teken van NLdoet. Tal van vrijwilligers staken bij diverse organisaties en instellingen de handen uit de mouwen. Samen maakten zij het verschil.

Dat dit niet altijd heel groots hoeft te zijn blijkt onder andere uit de actie van een aantal buurtbewoners die het voetbalveldje op de Breedelaan hebben schoongemaakt. Het veld is weer vierkant nu de hoeken bladvrij zijn en alle takjes van het veld geblazen. Leerlingen van groep 8 van de Radboudschool staken hun handen uit de mouwen bij De Loet. Zij poetsen heel wat rollators en rolstoelen en deden spelletjes met de bewoners. Juf Karin zorgde nog voor allerlei spulletjes om de rollators te pimpen en iedereen was blij!

Ook het Trefpunt deed mee aan NLdoet. Burgemeester Ten Bruggencate bracht een bezoek aan de Buk Buk waar leerlingen van de Elckerlyc een rollatorwasstraat hadden ingericht. Naast rollators werden ook rolstoelen, scootmobielen en driewielers gewassen en feestelijk versierd. Er was ook iemand aanwezig om kleine mankementen te verhelpen. Er werd gepoetst en koffie gedronken en er werden heel veel cupcakes gegeten. Er werd hard gewerkt door groep 8 van de Elckerlyc en vrijwilligers van het Vrijwilligers Informatie Punt! 

Badmintonvereniging 't Vennewater heeft een eigen sporthal en daar werd zaterdag 11 maart door 8 vrijwilligers hard gewerkt. Na koffie met taart werden de plafonds van de kleedkamers en doucheruimtes gewit en in de scheidsrechterkamer kwam een opvallend groene kleur op de muur. De hal kreeg een goede schoonmaakbeurt en in het winkeltje werd eindelijk het afplaktape van een eerdere verfbeurt verwijderd. Natuurlijk werd er samen geluncht en werd de dag afgesloten met een kopje thee.

Woonproject Heiloo ontving een mooi bedrag van NLdoet, dat werd besteed aan twee leuke uitjes. Op zaterdag 11 maart konden de bewoners kiezen of zij meegingen naar GlowGolf in Heerhugowaard of naar een Formule 1 race experience in Alkmaar. Ook waren er twee enthousiaste vrijwilligers mee, Wendy en Yolanda. De dag werd gezamenlijk afgesloten met een drankje bij Herberg Jan.

Hard werken in slecht weer

Voor een aantal activiteiten was het vanwege het slechte weer onzeker of de activiteiten door konden gaan, zoals bij de kapelbuurt GGZ-NHN waar een huifkartocht op het programma stond. Maar de paarden hadden zin in hun eerste buitenrit en stonden te pronken voor hun kar. De cliënten stonden eerst wat gespannen en voorzichtig bij de paarden, maar eenmaal gewend kregen de paarden een knuffel voor de heerlijke huifkartocht door de mooie omgeving van Heiloo en Limmen. Versterkt door een vrijwilliger van NLdoet en met dank aan de sponsors, was het een onvergetelijke tocht voor de cliënten van de Kapelbuurt GGZ-NHN. De glimlach van oor tot oor na afloop zei genoeg. Ook bij het Beestenboetje ging het werk vrijdags ondanks kou en regen gewoon door. Samen met de vrijwilligers hebben 9 leerlingen van groep 7 en 8 van de Elckerlyc alle dieren eten gegeven en de stallen en velden schoongemaakt. Ook de konijnenhokken kregen van binnen en buiten een schoonmaakbeurt. Petje af voor deze toppers. Op zaterdag werd de binnenkant van 't Boetjes schoongemaakt door twee vrijwilligers. De kasten zijn weer schoon en ook de kippen zitten er weer netjes bij. Mocht u in de week een uurtje over hebben om als vrijwiliger bij 't Beestenboetje aan de slag te gaan, kunt u zich aanmelden via info@natuurinstituut.nl Vooral voor de zondagmiddag worden nog vrijwilligers gezocht. Op landgoed Willibrordus (GGZ Noord-Holland Noord) werden op vrijdag 10 maart de handen uit de mouwen gestoken door bewoners van het landgoed en vrijwilligers. Zij hebben een nieuwe groentetuin aangelegd grenzend aan de reeds bestaande fruittuin waarin ook werd gewerkt. De vrijwilligers gebruikten koffie/thee met iets lekkers in Theeschenkerij de Trog die naast de tuinen ligt, waar ook de gezamenlijke lunch werd gebruikt. Bij Villa Westervenne stonden voor vrijdag 10 maart tuinwerkzaamheden op de planning, waaronder het plaatsen van een waterpomp. Helaas konden deze werkzaamheden niet doorgaan, maar gelukkig zijn de vrijwilligers die zich hadden aangemeld bereid om over een paar weken bij beter weer alsnog te helpen tijdens een zogenaamde NLdoet afterparty. Je kunt je hiervoor nog aanmelden bij martine.polder@Zorgcirkel.nl Leuk om te vertellen is dat de waterpomp kon worden aangeschaft dankzij een inzamelingsactie die door hobbykok Claudia en haar vriendin werd georganiseerd. Tijdens een Lady's Bingo bij Eet Bar Lekker in Limmen werd maar liefst € 3500 opgehaald voor Villa Westervenne. Naast de waterpomp worden ook nog muziekboxen, accessoires voor in de huiskamers en plantjes voor in de moestuin aangeschaft. Tijdens NLdoet kookte Claudia samen met hobbykok Hennie voor alle bezoekers en vrijwilligers van Villa Westervenne.

Welzijn Castricum heeft tijdens NLdoet in samenwerking met Kennemer Wonen drie straten in Akersloot, Limmen en Castricum opgefleurd. Maar liefst 20 vrijwilligers gingen aan de slag. In Akersloot werd een deel van de Tarp geholpen. Bovenwoningen kregen een leuke bak violen en bewoners waren blij met de opknapbeurt van een verwilderde tuin die bij veel buren een doorn in het oog was. Een nieuwe bewoner was blij verrast dat hij werd geholpen met het onkruidvrij maken van zijn tuin. Hier en daar werden vaste planten gepoot, die mede gesponsord werden door tuincentrum Nuyens uit Limmen. Tussen de bedrijven door werd in er in de zon geluncht.





Woongroep Heiloo gaat een dagje uit.
Leerlingen van de Radboudschool aan het werk in De Loet.
Op Landgoed Willibrordus werd gewerkt aan een groentetuin en de fruittuin.