Internationale Vrouwendag werd in Onze Lieve Vrouw ter Nood in het bijzonder gevierd voor Oekraïense dames die in de omgeving verblijven.
Internationale Vrouwendag werd in Onze Lieve Vrouw ter Nood in het bijzonder gevierd voor Oekraïense dames die in de omgeving verblijven. Foto: aangeleverd

Gedenkwaardige avond met Oekraïense vrouwen en vrijwilligers

HEILOO - Op dinsdagavond 7 maart werd in het Julianaklooster bij Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo Internationale Vrouwendag gevierd. De gelegenheid werd in het bijzonder georganiseerd voor Oekraïense dames die momenteel in de omgeving verblijven en voor betrokken vrijwilligers.

Het was een avond van verbinding, elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan en samen herinneringen maken, vanuit de gedachte: we zijn allen vrouwen en we zijn allen zusters.

Respect, saamhorigheid en dankbaarheid

Internationale Vrouwendag staat voor respect, saamhorigheid en dankbaarheid en het is tevens de dag waarop de lente wordt gevierd. Officieel wordt de dag op 8 maart gevierd, maar in Oekraïne wordt Internationale Vrouwendag op 7 maart gevierd op het werk of met vriendinnen en op 8 maart meer in de privésfeer.

Vereende krachten

Het was een prachtige en gezellige avond. Er waren toespraken van de burgemeester van Heiloo en van de voorzitter Soroptimistenclub Alkmaar e.o., die de avond heeft geïnitieerd. Zuster Castissima vertelde over de vrouw der vrouwen, Moeder Maria. De vrouw bij wie je altijd terechtkunt en die een groot voorbeeld is omdat zij ooit ‘ja' zei en niets ter ere van haarzelf deed.

Het Oekraïense volkslied is gezamenlijk gezongen, er werd gedanst, er was een salsaworkshop en er werd gepraat en gelachen en gesmuld van het Agape-buffet. Ruim dertig ondernemers hadden prijzen of een financiële bijdrage ter beschikking gesteld voor het rad van fortuin.