De dochter van de schilder, de kinderen van de schenker en de bewoners van de boerderij, gezamenlijk voor het schilderij ’Boerderij Vermeulen’.
De dochter van de schilder, de kinderen van de schenker en de bewoners van de boerderij, gezamenlijk voor het schilderij ’Boerderij Vermeulen’. Foto: Josta de Graaf-Gieltjes

Nieuwe tentoonstelling
‘Schatten in de Schatkamer’

HEILOO - Zaterdag 11 maart opende Luuk van Raalte de nieuwe tentoonstelling in het Historisch Museum op een ludieke manier. Met één hand op de deurkruk en de andere binnen op het lichtknopje, verklaarde hij de expositie voor geopend. Zie voor de foto’s www.hvheiloo.nl

Luuk bedankte de tentoonstellingscommissie, bestaande uit Jan Blakborn, Cees Kuiper, Leo Hoetjes, Wouter Droge en Josta de Graaf-Gieltjes voor de prettige samenwerking. Te zien zijn schilderijen en andere mooie dingen die ooit geschonken zijn aan de Historische Vereniging. De genodigden waren verrast hun vroegere eigendommen weer zo mooi geëxposeerd te zien.

Het hele weekend was trouwens een bijzonder weekend. De eerste rondleiding dit jaar op Nijenburg was een groot succes. Trots leidden de gidsen van de Historische Vereniging de bezoekers door de pronkkamers waarin de gerestaureerde portretten weer te zien waren. De volgende rondleidingen worden gehouden op 26 maart. U kunt kiezen uit 11.00 of 13.30 uur. Reserveren kan via 06-51718363. Kosten € 7,50 (pinnen kan).

Komende activiteiten
19 maart wordt de Landgoederenwandeling gelopen. De wandeling is georganiseerd in samenwerking met het Archeologisch Museum Baduhenna. U hoort verhalen over de verschillende landgoederen die Heiloo rijk is, verhalen van onder en verhalen van boven de grond. Het vertrek is vanaf het Historisch Museum. Kosten € 5, info en aanmelden via 06-51718363.

25 maart om 14.30 uur worden er in het Historisch Museum films vertoond over de brandweer van weleer. Het belooft een middag met veel herkenning en herinneringen te worden. De toegang is gratis.

29 april en 4 mei zijn er middagvoorstellingen van het toneelstuk ‘Ik huil mijn vaders tranen' van Martine Faber. Het stuk vertelt het verhaal van twee vrouwen, ieder met eigen herinneringen aan hun vaders. Na de oorlog waren er ook in Heiloo vaders die niet konden praten maar ook vaders waarover gesproken werd. Men sprak over goede en ‘foute' vaders. Twee vrouwen laten de invloed zien die dat nu nog op hun leven heeft. Reserveren à € 10 kan via gieltjes@kpnmail.nl

Openingstijden Historisch Museum dinsdag van 19.00-21.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur. Toegang gratis.