Het team van Mondzorg Kieskeurig.
Het team van Mondzorg Kieskeurig. Foto: aangeleverd

Levenslang een stralend en gezond gebit?
Bezoek regelmatig de mondhygiënisten van Mondzorg Kieskeurig

ALKMAAR - Iedereen heeft baat bij een bezoek aan de mondhygiënist. Het advies is om, naast het bezoek aan de tandarts voor controle, regelmatig het hele gebit te laten reinigen door een mondhygiënist. Het doel van dit bezoek is om de conditie van uw tandvlees, de fundering van uw gebit, te beoordelen en uw gebit en tandvlees schoon en gezond te houden. De mondhygiënist verwijdert alle oude tandplak, aanslag en tandsteen en polijst het gebit. Zodat u levenslang van uw eigen gebit kunt genieten.

Het is belangrijk om uw gebit periodiek professioneel te laten reinigen. Het advies is iedere 6 maanden, ook als u nergens last van heeft. Op deze manier worden een slechte adem, tandvleesontsteking, gaatjes en andere gebitsproblemen tijdig opgemerkt en (preventief) behandeld. Helaas bezoeken veel mensen de mondhygiënist niet of onregelmatig. Met gevolgen als: levenslang bloedend tandvlees, uitgebreide gaatjes en vroegtijdig verlies van het gebit. Door een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist kan dit voorkomen worden.

Mensen met een beugel, bloedend tandvlees of een medische achtergrond zoals diabetes en hart- en vaatziekte worden geadviseerd om elke 3-4 maanden een mondhygiënist te bezoeken. Een schoon en gezond gebit is erg belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat de gezondheid van uw mond invloed heeft op uw algehele gezondheid en vice versa.

Door de nieuwste apparatuur bij Mondzorg Kieskeurig is een behandeling bij de mondhygiënist een stuk prettiger dan in het verleden. Veel mensen associëren een behandeling bij de mondhygiënist met pijn. Maar dat is vanaf nu verleden tijd! Met verwarmd water onder hoge druk wordt het hele gebit gepolijst met ultrazacht polijstpoeder. Omdat er gebruik wordt gemaakt van verwarmd water, is ook de behandeling voor gevoelige tanden een stuk prettiger geworden. Beginnend tandsteen, oude plak-bacteriën en aanslag worden schoongemaakt met deze nieuwe apparatuur.

Veel mensen zijn niet op de hoogte van het feit dat een behandeling bij de mondhygiënist grotendeels of geheel vergoed wordt met een aanvullende tandartsverzekering. Het eigen risico is hierop niet van toepassing. En wist u dat kinderen tot 18 jaar gratis worden behandeld?

Voor een afspraak bij een mondhygiënist is geen verwijzing van de tandarts nodig en deze kunt u op eigen initiatief bezoeken, ook als uw tandarts dit nooit geadviseerd heeft. De keuze voor een mondhygiënist staat u vrij, ook als er bij uw tandarts een eigen mondhygiënist aanwezig is.

Wilt u een bijna volledig pijnvrije behandeling in een prettige omgeving? Maak dan een afspraak bij een van de mondhygiënisten van Mondzorg Kieskeurig. Wij hebben vestigingen in Alkmaar en Heiloo en nemen nog nieuwe patiënten aan!

Contact:
Mondzorg Kieskeurig
info@mondzorg-kieskeurig.nl
www.mondzorg-kieskeurig.nl
06 53 43 80 37

Via onze website kunt u ook online eenvoudig een afspraak inplannen op het voor u gewenste tijdstip. Wij zijn ook 1x per maand op donderdagavond en zaterdag geopend.