Aan Willem van den Berg (midden) de eer om  namens 't Loo de cheque te overhandigen.aan Showhero's Dylan en Kim en organisatoren Maurice en Lucas.
Aan Willem van den Berg (midden) de eer om namens 't Loo de cheque te overhandigen.aan Showhero's Dylan en Kim en organisatoren Maurice en Lucas.

Winkeliers 't Loo verrassen Showhero


HEILOO - Dat de opbrengst van het glühwein-evenement dat op oudejaarsdag traditioneel plaatsvond in Winkelcentrum 't Loo naar Showhero zou gaan was bekend. Dat het bestuur van winkeliersvereniging 't Loo besloot de opbrengst van € 205 te verhogen tot het mooie bedrag van € 500 was voor Showhero een enorme verrassing. 

Showhero's Dylan, Kim en Erik kwamen het bedrag persoonlijk ophalen met de organisatoren van Showhero Lucas en Maurice. Het idee voor Showhero ontstond in 2008 toen Maurice een talentenjacht organiseerde in een tent op het terrein van De Klompenhoeve. De evenementen werden steeds groter: van een hotel in Alkmaar dat voor een weekend volledig werd overgenomen door de Showhero's tot de organisatie van 'Het Glazen Huis' op het Canadaplein in Alkmaar voor Serious Request. Daarbij wordt er regelmatig een Showhero-theatershow georganiseerd. Met de donatie van 't Loo heeft Showhero een leuk idee. Ze willen in de programmering van aankomend jaar een extra evenement opnemen, maar wat dit precies zal zijn blijft nog even een verrassing.

Tijdens corona was het voor Showhero onmogelijk om op te treden en als we tijdens de uitreiking van de cheque over deze nare periode praten lopen de emoties hoog op bij de Showhero's, ze hebben het er moeilijk mee gehad. De coronaperiode was ook een moeilijke periode voor de winkeliers van 't Loo. Zij waren daarom blij dat ze het traditionele glühwein-evenement na twee jaar weer konden oppakken. Waar de glühwein tijdens voorgaande jaren gratis werd uitgedeeld werd er nu € 1 gevraagd voor het goede doel. Tot grote vreugde van de Showhero's die dit jaar dat  goede waren. "We moeten elkaar een beetje helpen en we zijn blij dat we dit hebben kunnen doen voor Showhero", aldus Willem van den Berg van Kaashuis Tromp.

Gelukkig kan Showhero dit jaar weer leuke dingen organiseren en dit geldt ook voor Winkelcentrum 't Loo. Houd dus de website en social media van Showhero en van Winkelcentrum 't Loo in de gaten voor de programmering.

Tekst en foto: Margreeth Anema