Francisca.
Francisca. Foto: aangeleverd

Medewerkers over Kits Oonlie

HEILOO - Kits Oonlie kan nog zoveel beschrijven over haar organisatie, maar het gaat er uiteindelijk om wat de medewerkers zelf voelen en ervaren om te werken bij kinderopvang Kits Oonlie. Een aantal medewerkers is gevraagd om iets te vertellen over hun werk en de organisatie. Aan de hand van een aantal vragen delen zij hun ervaringen. Dit keer vertelt Francisca van den Berg over haar ervaringen als pedagogisch medewerkster bij Kits Oonlie. Zij is werkzaam op kinderdagverblijf Picobello in de binnenstad van Alkmaar.

Op de vraag hoe lang Francisca werkt bij Kits Oonlie en hoe zij er terecht is gekomen, antwoordt zij:
“Door een tip van een collega ben ik anderhalf jaar geleden bij Kits Oonlie terechtgekomen.” 

Francisca werkte eerst in de invalpool; dat hield in dat zij eerst op meerdere vestigingen van Kits Oonlie werd ingezet en zo een bredere kijk op de organisatie kreeg. Sinds eind 2021 is zij werkzaam als hoofdleidster bij de vestiging Picobello in Alkmaar. 

Francisca, kan je vertellen hoe je werkdag eruit ziet?
“Op mijn werkdagen controleer ik bij binnenkomst de kindaantallen, de ziekmeldingen en lees daarna de notities en mail door. Dan zorg ik voor de ontvangst van de kinderen. Doorgaans werk ik op de babygroep en soms op de peutergroep. Het dagritme van de baby’s en kinderen wordt gevolgd; eten, drinken geven, schone luiers en naar bed brengen, daarna met de kinderen – ook de baby’s – een activiteit doen om hun ontwikkeling te stimuleren en dan natuurlijk ook lekker met ze buitenspelen. Tussendoor heb ik nog hoofdleidstertaken en doe ik huishoudelijke klusjes.” 

Kan je iets specifieker over je werk vertellen? Waarom jij je werk belangrijk vindt? Francisca:
"Werken maakt mij gelukkig. Ik hou van uitdagingen en niet van stilzitten. Het is mooi de ontwikkeling te zien die de kinderen doormaken. En ook heerlijk om van hen aandacht en knuffels terug te krijgen.” 

Je hebt vast wel eens iets opmerkelijks meegemaakt in je werk. Kan je vertellen wat dat is? Francisca geeft aan:
“Dat sommige ouders zo ontzettend dankbaar zijn voor wat jij doet voor hun kind.”

Een laatste vraag aan Francisca. Hoe zou jij Kits Oonlie in één zin of een paar woorden kunnen samenvatten?
“Een professionele kinderopvangorganisatie met leuke, diverse locaties en hardwerkende medewerkers!”

Wilt u meer informatie over kinderopvang, BSO of werken bij Kits Oonlie? Neem gerust contact op met de Centrale administratie:

072-5323576, info@kits-oonlie.nl