Voorlezen is heerlijk om te doen en oh zo gezellig! Burgemeester Mascha ten Bruggencate en wethouders Antoine Tromp en Ronald Vennik trapten op 25 januari de #NationaleVoorleesdagen af.
Voorlezen is heerlijk om te doen en oh zo gezellig! Burgemeester Mascha ten Bruggencate en wethouders Antoine Tromp en Ronald Vennik trapten op 25 januari de #NationaleVoorleesdagen af. Foto: aangeleverde foto.

Burgemeester Mascha ten Bruggencate en wethouders trappen Nationale Voorleesdagen af

Algemeen

HEILOO - Voorlezen is heerlijk om te doen en oh zo gezellig! Burgemeester Mascha ten Bruggencate en wethouders Antoine Tromp en Ronald Vennik trapten op 25 januari de #NationaleVoorleesdagen af. Ze lazen voor aan de kinderen van De Paradijsvogel, De Bosuil en De Vogeltuin van Forte Kinderopvang. Ze lazen de kinderen voor uit het prentenboek van het jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld. 

Voorlezen aan kinderen is belangrijk; het prikkelt de fantasie en ontwikkelt taalgevoel. Daarom zet de gemeente Heiloo ook vol in op leesonderwijs. Onder meer door het programma ‘Bibliotheek op school’, waar de gemeente samenwerkt met scholen en de bibliotheek.