Na het officiële gedeelte werd er een foto gemaakt van de groep vrijwilligers.
Na het officiële gedeelte werd er een foto gemaakt van de groep vrijwilligers. Foto: Wouter Droge

Een heel gezellig samenzijn
met de vrijwilligers van de Historische Vereniging

HEILOO - Het succes van de Historische Vereniging is vooral te danken aan de steun van de vele vrijwilligers. Daarom werd op zaterdag 21 januari een aantal mensen van de verschillende commissies in het zonnetje gezet.

De Cronyck-redactieleden, de gastvrouwen, de gastheren, de rondleiders op Nijenburg, de postbezorgers, de auteurs, de expositieleden en de bestuursleden werden allen genoemd en bedankt in het welkomstwoord van voorzitter Jacob Ouderkerken. Paul Morsch benadrukte hoe prettig het is om altijd op zovelen een beroep te kunnen doen. Hierna werd een met een drone opgenomen film vertoond van de landelijke omgeving van Heiloo noord-west. En inderdaad het werd daarna reuze gezellig.

Enkele andere activiteiten

Op 18 februari: Een Indische Kumpulan met een mooi programma. De middag is samengesteld door, voor en met bewoners van Heiloo. Na het programma is er tijd voor iets lekkers en het ophalen en uitwisselen van herinneringen. De middag begint om 14.30 uur en is gratis. Aanmelden via gieltjes@kpnmail.nl

-Denkt u ook nog aan de tijdelijke tentoonstelling in onze ‘schatkamer’ van de damclub van Heiloo die dit jaar 85 jaar bestaat.

-In de filmzaal wordt vanaf 14.30 uur de film ‘Ze noemen me Baboe’ gedraaid.

Rondleidingen

Tot slot: de Historische Vereniging heeft ook dit jaar toestemming van de Vereniging Hendrick de Keyser gekregen om de rondleidingen op Nijenburg te organiseren. De vrijwilligers die deze rondleidingen verzorgen zijn ontzettend trots op dat feit. Zij verwelkomen u graag op een van de volgende data: 12 of 26 maart, 9 of 23 april. De rondleidingen zijn naar keuze om 11.00 of 13.30 uur. Kosten € 7,50. Kinderen mogen gratis mee. Aanmelden via 06-51718363. Ook voor een groepje kunt u een afspraak maken.

Alle activiteiten zijn bedoeld voor leden en voor (nog) niet-leden. Lid worden kan heel gemakkelijk via 06-51718363. 

Het Historisch Museum is geopend op dinsdag van 19.00-21.00 uur, en zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur.