Maximiliaan Modderman geeft een feestje is het Prentenboek van het Jaar 2023.
Maximiliaan Modderman geeft een feestje is het Prentenboek van het Jaar 2023. Foto: aangeleverd

Voorlezen en jeugdtheater in bibliotheek tijdens Nationale Voorleesdagen

Algemeen

HEILOO - De Nationale Voorleesdagen 2023 zijn dit jaar van 25 januari tot en met 4 februari. Het voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters staat centraal. Natuurlijk lezen ze voor uit het Prentenboek van het Jaar, ‘Maxiliaan Modderman geeft een feestje’. Maar ook uit de Prentenboeken Top Tien en nog veel meer mooie titels. Kom ook naar Bibliotheek Heiloo en beleef het mee!

Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers

Speciaal voor kinderen (0-6) en hun (groot-)ouders of verzorgers, biedt Bibliotheek Heiloo diverse leuke activiteiten. ‘Maxiliaan Modderman geeft een feestje’ is het Prentenboek van het Jaar 2023, een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

Zaterdag 28 januari, 11.00 uur: 
Hap Slik Weg! Peuter- kleutervoorstelling door Handig Theater

Hap-Slik-Weg! gaat over vriendschap en over wat je wel en niet lust. Een voorstelling voor peuters en kleuters, gespeeld door Handig Theater:

Rupsje kruipt uit zijn ei en heeft meteen honger. Blaadjes en een appel vindt hij MMMmmm! Maar de kaas van Muis is JAKKIE-BAH! ‘DIE IS LEKKER!’, kraait Vogel. Wil hij Rupsje opeten? Oei, hoe zal dat aflopen?

Hap Slik Weg is onder andere geïnspireerd door het boek Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle. Kaartverkoop via www.bibliotheekheiloo.nl bij de servicebalie van de bibliotheek.

Elke woensdagmiddag en vrijdagochtend: voorlezen en spelen
De wekelijkse voorleesmomenten voor kleuters (op woensdag om 14.30 uur) en voor peuters (op vrijdag om 10.30 uur) in de bibliotheek staan ook in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Kom gezellig langs! Op woensdag 1 februari is er om 14.30 uur een heel speciale voorleesgast, namelijk Rosan Kocken, gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland.

Voorlezen beleef je samen
Doel van de Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Voorlezen vergroot het leesplezier, zorgt voor een grotere woordenschat en draagt bij aan een goede taalontwikkeling. En natuurlijk is het heerlijk om samen van een boek te genieten. Dagelijks voorlezen vormt daarmee een goede basis voor het latere lezen.

Gratis bibliotheekabonnement
Kinderen van 0-6 die lid worden tijdens de Nationale Voorleesdagen, krijgen een voorleesknuffeltje van Maximiliaan cadeau! Lid worden is gratis voor ieder kind onder de 18 jaar.