De sinterklaasintocht in Egmond aan den Hoef.
De sinterklaasintocht in Egmond aan den Hoef. Foto: aangeleverd

Sinterklaas en pieten tevreden over intocht in Egmond aan den Hoef

EGMOND AAN DEN HOEF - Het was even spannend voor de organisatie en voor Sinterklaas en zijn 15 pieten: gaat de intocht in Egmond aan den Hoef wel door? De weersvoorspelling voor zondagmiddag 20 november was namelijk niet zo best; regen en mogelijk sneeuw!

"Toen ik zondagmorgen vroeg ontbijt kreeg van de ontbijtpiet zag ik door de ramen dat de zon even scheen, wat een geluk! Ik heb alle pieten bijeengeroepen om de intocht te bespreken. We hebben afgesproken dat er veel gedanst, gezongen en gestrooid mocht worden en dan bedoel ik geen zout", geeft Sinterklaas lachend aan. En zo geschiedde. Sinterklaas zat samen met kinderburgemeester Rose gezellig tussen heel veel pakjes op de traditionele ‘platte kar’, bedekt met een prachtig nieuw blauw kleed, gemaakt door een vrijwilliger van Jeugdbelangen. Een enthousiaste danspiet vertelt: "Het hele jaar hebben we geoefend op de liedjes die de fanfare van muziekvereniging Lamoraal van Egmont zou spelen. Vooral op het zwaaien en draaien op de maat van de muziek. Samen met de klauter- en verdwaalpieten hebben we genoten van de middag." "Het parcours hadden we iets ingekort, want het begon te regenen. De instrumenten van de fanfare zijn niet geschikt voor de regen en we hadden maar één paraplupiet, die moest de mijter van Sinterklaas drooghouden", aldus de verdwaalpiet. Aan het einde van de intocht mochten de kinderen, via een trap van strobalen, Sinterklaas een handje geven, best een spannend moment voor de allerkleinsten.

Word vrijwilliger

De sinterklaasintocht in Egmond aan den Hoef wordt ieder jaar georganiseerd door Jeugdbelangen. Door een tekort aan vrijwilligers was het dit jaar niet mogelijk om, bij regen of sneeuw, een binnenprogramma te organiseren. Hebt u zin en tijd om volgend jaar een handje te helpen? Stuur de organisatie via Facebook dan een berichtje.