Deze kanjers ontsnapten uit de escaperoom door de Engelse aanwijzingen op te lossen.
Deze kanjers ontsnapten uit de escaperoom door de Engelse aanwijzingen op te lossen. Foto: aangeleverd

Escaperoom in het Engels op de Zuidwester!

Algemeen

HEILOO - Op de Zuidwester wordt al meer dan 10 jaar Engels gegeven vanaf groep 1. Bij de kleuters leren de kinderen spelenderwijs al een heel aantal woordjes en die lijn wordt doorgezet t/m groep 8. 

Leerlingen die na groep 8 tweetalig onderwijs gaan volgen, hebben hierdoor een aardige voorsprong op de andere kinderen in hun klas! Ook de andere leerlingen vinden Engels in de brugklas “een makkie” omdat ze al een flinke Engelse woordenschat hebben. Natuurlijk moet er veel geoefend worden om al dat Engels te onthouden. Naast de gewone lessen en spelletjes in de klas, houden we op de Zuidwester een keer per jaar een Engels taaldorp. Tijdens deze dag doen de leerlingen van de groepen 3 t/m 6, verspreid door de hele school allerlei spelletjes. Uiteraard is het de bedoeling dat er tijdens de spellen zoveel mogelijk Engels wordt gesproken! Ook bij de kleuters wordt die dag extra aandacht besteed aan het Engels. Samen met de eigen juf doen de kinderen ook hier spelletjes en worden er liedjes gezongen.

Voor de groepen 7 en 8 heeft de Zuidwester iets heel bijzonders: een echte escaperoom! In groepjes gaan de leerlingen proberen om alle aanwijzingen te vinden en de raadsels op te lossen. Ook hier geldt natuurlijk: alles in het Engels. Ook dit jaar hadden de leerkrachten weer een aantal lastige opdrachten bedacht maar gelukkig is het alle groepjes gelukt om te ontsnappen!