Slotkapel
onder constructie

EGMOND AAN DEN HOEF - De Slotkapel is in verbouwing. Jarenlange voorbereiding en sparen hebben tot het moment geleidt dat de Slotkapel van binnen en van buiten gerestaureerd kan worden.

In de laatste vijftig jaar hebben er twee grote restauraties in de Slotkapel plaatsgevonden. De tweede restauratie - in 1992 - voegde gebrandschilderde ramen uit de zeventiende eeuw en het plaatsen van de gerestaureerde gevelsteen boven de ingang van de kapel toe. In de jaren die volgden vond er regelmatig klein onderhoud aan de kapel plaats.
Het bestuur van Stichting Restauratie Slotkapel heeft echter besloten om weer iets groots aan te pakken. De muren van de kapel worden zowel geïsoleerd als gevoegd. Buiten en binnen komen er ook veranderingen. Buiten wordt het schilderwerk gedaan en binnen worden de wanden afgestoken, gestuukt en gesaust. Verder krijgt de garderobe een andere plek en wordt de 'Witsenkamer' meer zichtbaar. Als je de kapel dan in loopt, kun je door een glazenwand het graf van de bekende Amsterdamse burgemeester Nicolaas Witsen uit 1717 bekijken.