Inboedelverkoop voor
Stichting Veldwerk Nepal

Inboedelverkoop St. Veldwerk Nepal

EGMOND-BINNEN - Zondag 5 november wordt in verband met verhuizing een inboedelverkoop gehouden aan de Vennewatersweg 19 te Egmond-Binnen. 

Onder andere een vaatwasser, wasdroger, (tuin)meubilair, kasten, kantoormeubilair, servies, bestek, decoratie en cd’s zijn te koop. Fred Valkering verkoopt zijn inboedel ten bate van de financiering van opleidingen voor kinderen uit de laagste kaste van Nepal om hen daarmee een mooie kans op zelfredzaamheid te geven. De verkoop is van 11.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie: Fred Valkering, 06-22659285.

Aan tafel met...Peter J.H. van den Berg

HEILOO - Schuif dit keer Aan tafel bij Peter J. H. van den Berg, schrijver van o.a. ‘De schilders van Egmond’. 

De Egmonden hebben een rijke geschiedenis. Peter J.H. van den Berg weet ontzettend veel te vertellen over de geschiedenis van de Egmonden, zoals over de familie Van Egmont, of de kunst en cultuur geschiedenis van de Egmonden. Je bent van harte welkom voor een praatje met Peter. Ontdek waarom hij een passie voor de Egmonden heeft of vraag hem het hemd van het lijf. 

Je bent van harte welkom tijdens deze Aan tafel met… op donderdag 3 november van 10.30 tot 12.00 uur bij Dorpshuis De Schulp,Visweg 45, 1935 EB in Egmond-Binnen. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. Schuif aan! 

Aan tafel met… geeft mensen uit het dorp de gelegenheid om hun verhaal of kennis te delen met anderen. Dit kan een interessant beroep zijn, een leuke hobby, een onderwerp dat je na aan het hart ligt of iets interessants dat je hebt (mee)gemaakt. De tafel in Dorpshuis De Schulp biedt zo een podium voor interessante workshops, verrassende presentaties en boeiende verhalen. Als je zelf eens een “Aan tafel met…” wilt verzorgen kunt je je aanmelden bij de medewerker van de bibliotheek. 

Workshop 
portretfotografie

EGMOND AAN DEN  HOEF - Er komt opnieuw een tweedelige Workshop Portretfotografie in Dorpshuis ‘De Hanswijk’ in Egmond aan den Hoef. 

In oktober organiseerde CréActief een dergelijke workshop. Het enthousiasme was zo groot, dat de workshop op 9 en 16 november herhaald wordt. Fotograaf Rudy Rosman van Fotostudio Remora Producties neemt de deelnemers opnieuw mee op de weg naar het maken van een goed fotoportret. Beide avondsessies beginnen om 19.00 uur en duren tot ca 21.15 uur. Op 9 november houdt de fotograaf een inleiding over ‘Wat is een portret? En hoe gebruik je licht?' Vervolgens wordt er geoefend. Er is een ervaren fotomodel op deze workshop aanwezig! Het is de bedoeling dat iedere deelnemer zijn of haar eigen camera of telefoon meeneemt. Op 16 november staat de vraag centraal ‘Hoe voeg je spanning toe aan een portret?'. Inschrijven kan tot en met zaterdag 5 november a.s.

Meer weten of opgeven? Bel of mail 06-46492141 of marjoleincopier47@gmail.com