Henk Oosterling, Jacob Ouderkerken, Nico Adrichem en Joep van Dijk
Henk Oosterling, Jacob Ouderkerken, Nico Adrichem en Joep van Dijk Foto: aangeleverd

Willibrorduslezing Henk Oosterling: Van ego naar eco

Over fysieke, sociale en mentale duurzaamheid

HEILOO - De klimaatcrisis staat volop in de publieke belangstelling. Hoe erg is het? Kan er nog iets aan worden gedaan? En hoe dan?

Het lijkt onmogelijk: in een wereld die cultureel fragmenteert en politiek polariseert onszelf opnieuw uitvinden in andere levensstijlen. Henk Oosterling zal op 5 november tijdens de Willibrorduslezing in de Cultuurkoepel ingaan op dit complexe probleem. Ook bespreekt hij het verband tussen de klimaatcrisis en onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. 

Henk Oosterling geeft richting aan verzet. Hij breekt begrippen als gezondheid, duurzaamheid, politiek en individualiteit open en schept ruimte voor een circulair-inclusief denken en doen waarin niet het ego maar onze eco centraal staat. Oosterling noemt zich ecosoof, doceerde tot 2017 filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, was Nederlands kampioen zwaardvechten en zet zich in voor kansarme jongeren. 

In zijn lezing neemt hij u mee op het pad van ego-emancipatie naar eco-emancipatie.
“Oosterling legt verbanden en prikkelt de geest, daagt uit om te denken over wat normaal is, de invloed van de politiek, de rol van banken, taakstraffen, de organisatie van de gezondheidszorg en met name de geestelijke gezondheidszorg.”

De 7e Willibrorduslezing inclusief de Willibrodusmaaltijd is op zaterdag 5 november in de Cultuurkoepel van Heiloo. Aanvang 17.00 uur, sluiting rond 21.00 uur. De kosten zijn €5,-

De avond begint met muziek van de Muziek- en Dansschool en met voordrachten van de Willibrordschool. 

Opgeven via: www.kaarten.cultuurkoepelheiloo.nl/