Een elektrische auto van Van der Steen.
Een elektrische auto van Van der Steen. Foto: aangeleverd

Wat weet jij van verduurzamen?
Kom naar het duurzaamheidsevent in 't Loo

HEILOO - Er gebeurt op dit moment veel in de Regionale Energie Transitie (RES) en de warmtetransitie. Daarnaast zijn er natuurlijk de stijgende energietarieven van je nutsleverancier. Grote kans dat u zelf ook nadenkt over het verduurzamen en isoleren van uw huis om de energiekosten te drukken. 

Er zijn veel mogelijkheden, maar welke zijn voor uw huis het beste geschikt? Duurzaam Heiloo & Heiloo Energie merken dat de vraag naar verduurzaming blijft groeien. Men beseft dat verduurzamen moet gebeuren, maar hoe? Om te zorgen dat alle inwoners van Heiloo over de juiste informatie beschikken om de meest passende keuze te maken bij het verduurzamen van hun woning, organiseren Duurzaam Heiloo & Heiloo Energie op 5 november een duurzaamheidsevent en een duurzame huizenroute. 

Duurzaamheidsevent

In winkelcentrum 't Loo wordt op zaterdag 5 november van 10.00 tot 16.00 uur een duurzaamheidsevent gehouden. Na het succes van afgelopen edities merken we in het dorp dat de vraag naar verduurzaming, kennis en informatie blijft groeien. 

Vraagt u zich af wanneer zonnepanelen rendabel zijn of hoe een warmtepomp precies werkt? Kom dan langs! Ook worden er verschillende tips gegeven over hoe u uw woning kan verduurzamen zonder grote aanpassingen te doen of kosten te maken. Er zijn diverse bedrijven uit de regio aanwezig. Denk aan Thermo Energie & Greeny Bros voor zonnepanelen, Alida meubelstoffeerderij voor duurzaam herstofferen, Van der Steen autobedrijf met elektrische auto’s , WIR-laadpalen met laadpalen, Keukenstudio Heiloo voor live inductie koken en andere installateurs. 

Duurzame huizenroute

De duurzame huizenroute gaat langs een drietal huizen die allen een andere manier van verduurzamen laten zien. De bewoners nemen u mee in hun eigen verhaal over de plaatsing, ervaring en de voordelen van de verduurzaming die zij in hun huis hebben gedaan. Zo zie je bijvoorbeeld hoe een warmtepomp werkt en ontdek je de mogelijkheden van een energierek in de grond. 

De start is om 12.45 uur in 't Loo bij de Duurzame Helpdesk tegenover Bakkerij Hoetjes.

Kom naar de Duurzame Helpdesk 

Kan je er niet bij zijn op 5 november en wil je iets vragen over het verduurzamen van je woning? Dan kan je op de woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en op de zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur terecht bij de Duurzame Helpdesk. Dit is een informatiepunt van Duurzaam Heiloo & Heiloo Energie. Hier verstrekken zij alle informatie op het gebied van duurzaamheid. Hun doel? Zorgen dat Heiloo verduurzaamt. Zij nemen hier graag de leiding in. "Wij verkopen niets, maar beantwoorden de vragen van de mensen uit een neutraal punt," aldus Mick van Duurzaam Heiloo & Heiloo Energie.

Komen graag bij uw thuis

Ook zijn er Energie coaches, die beschikken over een uitgebreide kennis op het gebied van verduurzamen. Op aanvraag komen zij bij u thuis voor het maken van een scan van uw woning, een zo genoemde Quick Scan. Zij hebben een gesprek met u over uw woning en voeren een warmte scan uit en inspecteren de woning. Na de inspectie wordt er een rapport opgemaakt met adviezen en prioriteiten waarin staat hoe uw woning er nu voorstaat en wat u kan doen om uw woning duurzamer te maken.

Klimaatburgermeester 

We merken dat er veel meer moet gebeuren op het gebied van duurzaamheid. Van 31 oktober t/m 6 november is de Nationale Klimaat Week. Hierin staat ook de klimaatburgermeester centraal. Vanuit het ministerie van Economische Zaken en Klimaat worden burgers en bedrijven opgeroepen om 'klimaatburgemeester' en/ of 'klimaatsupporter' te worden. Namens Duurzaam Heiloo Treedt Rob van der Wal naar voren als Klimaat burgermeester. Wat houdt een klimaat burgermester in? Klimaatburgemeesters zetten zich in voor een beter klimaat. Het zijn voorbeelden in hun gemeente en inspireren anderen om óók het klimaat te gaan helpen. Om aandacht te vragen voor klimaat en duurzaamheid, want er gebeurt op dit moment te weinig. 

Verduurzamen doen we samen! U toch ook?!

Oproep

Heeft u een goede tip om te verduurzamen of energie te besparen? Mail dan naar redactie@uitkijkpost.nl 

Samen verduurzamen.