Wat is Lions Club Heiloo?

HEILOO - De Lions Club in Heiloo is zo'n 12 jaar geleden opgericht, speciaal voor 65-plussers. De leden van deze serviceclub stellen zich ten doel, voor zover qua tijd en inspanning mogelijk, immateriële ondersteuning te leveren aan diegenen die het maatschappelijk minder hebben. Lions Club Heiloo is onderdeel van de grootste serviceorganisatie ter wereld met ruim 1,3 miljoen leden en actief in 207 landen. Nederland telt 430 Lions Clubs met in totaal samen zo’n 12.000 leden.

Velen hebben ongetwijfeld in de supermarkt in winkelcentrum 't Loo een Lions zuil zien staan met de oproep “Vreemd en Oud Geld” te storten ten behoeve van slechtzienden in onderontwikkelde landen. Deze munten en bankbiljetten worden via daartoe geëigende kanalen omgewisseld tegen courante euro’s. Jaarlijks haalt de organisatie aldus ruim € 2.000 op. Dit geld is genoeg om maar liefst 133 oogoperaties uit te voeren, alleen al door de giften uit Heiloo.

DE-punten

Een ander voorbeeld is de plaatsing, elk jaar in de maand december, van een inzamelbox voor de inzameling van Douwe Egberts waardepunten bij diverse winkeliers in Heiloo en omgeving. De opbrengst komt ten goede aan de Voedselbank. "Ondanks het feit, dat wij iedere keer denken, waar halen de mensen hun DE-punten toch vandaan, komen er elk jaar weer zo’n ruim 1,5 miljoen DE-punten boven tafel. Na inwisseling bij Douwe Egberts zijn deze punten goed voor ca. 3.000 pakken koffie. Hiermee kan de Voedselbank bijna een half jaar haar 'klanten' voorzien van dit onmisbare product," vertelt secretaris Lex enthousiast. 

Activiteiten

Daarnaast organiseert de Lions Club lichtklassieke concerten voor kwetsbare, oudere mensen in verpleeg- en zorginstellingen. Jonge talentvolle musici, afkomstig van het Conservatorium Amsterdam en ook via de Holland Music Sessions in Bergen, treden op. Andere activiteiten die de Lions Club ontwikkelt zijn het organiseren van een Kerstdiner voor ex-psychiatrische patiënten en het ondersteunen van het werk van de Voedselbank en andere goede doelen. Recent organiseerden zij een uitje met de bewoners van een zorginstelling die rolstoel gebonden waren. Een dergelijk uitje is te combineren met b.v. een museumbezoek of iets dergelijks. Momenteel wordt gewerkt aan een project ter ondersteuning van de oudere, eenzame bewoners van Heiloo.

Geïnteresseerden in het lidmaatschap van Lions Club Heiloo kunnen contact opnemen met de secretaris, Lex Evers, tel. 06 30846386.