De regenboogvlag staat symbool voor de homogemeenschap maar ook voor alle aanverwante seksuele minderheden.
De regenboogvlag staat symbool voor de homogemeenschap maar ook voor alle aanverwante seksuele minderheden. Foto: Sander Mulkens

Burgemeester geschokt over diefstal regenboogvlag

Algemeen

HEILOO - Afgelopen dinsdag was het de internationale dag voor ‘Coming-Outdag’. Daarom is er op 11 oktober door burgemeester Mascha ten Bruggencate de regenboogvlag gehesen bij het gemeentehuis van Heiloo. De regenboogvlag staat symbool voor de homogemeenschap maar ook voor alle aanverwante seksuele minderheden.

Ten Bruggencate: “Het is een vlag voor vrijheid en staat symbool voor de diversiteit van de samenleving. We gaan het diversiteitsbeleid een extra zet geven, ik ben met meer mensen een gesprek aan het voeren om te kijken wat er leeft.” 

Via social media vernam Ten Bruggencate dat er bij een gezin in Heiloo tot twee keer toe een Regenboogvlag van de gevel is gestolen. “Ik vind dat schokkend. Juist daarom vind ik dat we als gemeente en als burgemeester de vlag moeten uithangen. Als het gezin contact met me wil opnemen sta ik ze graag te woord. Ik ben heel benieuwd of zij een idee hebben hoe dat komt,” aldus Mascha Ten Bruggencate.

Tekst & foto: Sander Mulkens