Het Mosa Trio.
Het Mosa Trio. Foto: aangeleverd

Seizoen Alkmaarse Kamermuziek opent met Mosa Trio

ALKMAAR- Op dinsdag 27 september organiseert Stichting Alkmaarse Kamermuziek het eerste concert van het seizoen in TAQA Theater De Vest.

Het jonge Nederlands-Belgische Mosa Trio treedt voor u op. Dit trio staat garant voor energiek en boeiend spel met technisch meesterschap. Op het programma staat Ludwig van Beethoven's ‘Ghost' Trio, een van de meest bekende pianotrio's van deze meestercomponist. Het pianotrio van Antonin Dvorak biedt delicate muziek waarbij de aandacht gevangen blijft door de langzame ontwikkeling. Als moderne noot klinken de schrille, bevreemdende epigrammen van de Amerikaanse componist Elliot Carter. Muziek die het jachtige leven in een metropool perfect illustreert.
Stichting Alkmaarse Kamermuziek biedt in seizoen 2022/2023 zes boeiende concerten aan van het bekende Dudok Quartet Amsterdam, The Hague String Trio en BRISK Recorder Quartet. Ook staan de veelzijdige en gepassioneerde pianiste Olga Pashchenko en Ciconia Consort met Pieter Wispelwey, strijkorkest met cello op het programma. Kwaliteit, variatie en luistergenot zijn gegarandeerd. Laat u eens verwennen door een concert of neem een abonnement op de concertserie.
Dit seizoen zijn er vier dinsdagavondconcerten en twee zondagmiddagconcerten. Alle concerten vinden plaats in de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest in Alkmaar. De concerten op dinsdagavond zijn gepland op de laatste dinsdag van de maand en beginnen om 20:15 uur. De concerten op zondagmiddag zijn op 4 december 2022 en 22 januari 2023 en starten om 15:00 uur.

Een abonnement voor zes concerten kost € 125, losse kaarten kosten (via de website) € 25 of € 27,50 (aan de zaal). Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang. Inlichtingen en aanmelding nieuwe donateurs/abonnementhouders: Mw. Annelies de Langen-Gramberg, tel. 0251-655 211 (op werkdagen tussen 19 en 21 uur) . Zie ook alkmaarsekamermuziek.nl . U kunt kaarten en abonnementen bestellen via de website.