Tijdens de Nationale Sportweek kun je laagdrempelig kennismaken met sportaanbieders in de buurt.
Tijdens de Nationale Sportweek kun je laagdrempelig kennismaken met sportaanbieders in de buurt. Foto:

Nationale Sportweek in Heiloo

HEILOO - Sport maakt je fitter, socialer, gelukkiger. Daarom houdt NOC*NSF van 16 tot en met 25 september de Nationale Sportweek. Ook Heiloo doet mee! Je kunt gratis open lessen volgen bij verschillende sportaanbieders én er is een gezellige Vitale Ouderendag op woensdag 21 september.

Tijdens de Nationale Sportweek kun je kennismaken met sportaanbieders in de buurt. Zij bieden gratis proeflessen aan, waarin je kunt ontdekken of hun aanbod of club iets voor je is. Op www.sportenenbewegeninheiloo.nl kun je zien bij welke sportaanbieders je terechtkunt!

Vitale Ouderendag

Op woensdag 21 september houden de buurtsportcoaches een Vitale Ouderendag van 9.30 tot 12.00 uur. Tijdens deze ochtend zijn alle ouderen uit Heiloo uitgenodigd in Sporthal Het Vennewater. Hier houden een diëtist en een leefstijlcoach een lezing over een gezonde leefstijl en verantwoorde voeding. Daarnaast is er een beurs met verenigingen en verschillende andere organisaties. Ook geven sportaanbieders clinics en demonstraties.

Project Doortrappen

De Vitale Ouderendag is meteen het startsein voor het succesvolle Project Doortrappen. Dit project laat ouderen (weer) veilig fietsen met duidelijke instructies en begeleiding én leuke fietstochten in de omgeving. Er zijn instructeurs en een fietsspecialist aanwezig tijdens de ochtend.

Kijk ook op www.sportenenbewegeninheiloo.nl