U oogst zelf groenten en fruit voor de lunch.
U oogst zelf groenten en fruit voor de lunch. Foto: aangeleverd

Burenlunch
Landgoed Willibrordus

HEILOO - Op zaterdag 24 september organiseert Stichting De Buitenkans tijdens Burendag een burenlunch in de Tuinen van Willibrordus (GGZ NHN). Om 9.30 is de aanvang in Galerie de Trog.

Na een kopje koffie oogsten de deelnemers groente en fruit uit de tuin. Daarmee volgt een heerlijke (vegetarische) lunch, met onder andere frisse kruidenboter en een salade. Verder zelf geperste appel- en perensap, verse pompoensoep, een appeltaart en een bietenquiche! De tuin heeft ook verschillende kruiden waarvan thee kan worden gezet. 

De lunch zelf is in de sfeervolle Galerie de Trog en begint om half 1.

Deelname

Wilt u meedoen? U kunt zich opgeven bij de Verhalenkamer: info@verhalenkamerwillibrordus.nlEr wordt een kleine vergoeding gevraagd voor deelname van € 5,- p.p. Voor kinderen (tot en met 12 jaar) is er een gereduceerd tarief: € 2-. Graag bij uw aanmelding vermelden met hoeveel volwassenen en/of kinderen u wilt komen.
Startlocatie: Galerie De Trog, Bullaan 4 Heiloo (ingang achterzijde terrein GGZ-NHN, tegenover de brandweer)

De Tuinen van Willibrordus

 Naast galerie De Trog ligt de meewerktuin met groente en fruit en buurttuin de BY. Een ontmoetingsplek voor de buurt en landgoedbewoners. Deze tuinen worden onderhouden door vrijwilligers en bewoners van het landgoed. Iedereen kan komen kijken naar de bloemen in de BY-tuin of genieten in de fruittuin onder de druivenpergola . Het plukken van bloemen en groente en fruit is voorbehouden aan de mensen die in de tuin werken; het zijn geen pluktuinen maar meewerktuinen.