Wat een pret!
Wat een pret! Foto: aangeleverde foto.

Gegarandeerd vol verhalen
na Zomerkamp Heiloo

HEILOO - De eerste week van de zomervakantie staat traditioneel in het teken van Zomerkamp Heiloo. Voor de vijfde keer konden de kinderen uit het dorp genieten van een week vol leuke en sportieve activiteiten op en rondom het terrein van de ijsbaan in Heiloo. Rennen over de stormbaan, brood bakken boven het vuur, heel veel waterspelletjes, een escaperoom én een heel leuk uitje naar de speeltuin. Al snel zitten de kinderen vol verhalen.

Het Zomerkamp is geïnitieerd om álle basisschoolkinderen uit Heiloo de kans te geven een gave zomervakantie te hebben. Ook als er thuis financieel even geen ruimte is om op vakantie te gaan. Jongerenwerk Heiloo en de buurtsportcoaches zetten ieder jaar een programma op van vijf dagen vol plezier en actie. De opbrengst van hun PCC Maalwater Run & Walk wordt deels gebruikt als sponsorgeld voor het kamp. Kinderen uit minimagezinnen konden zich eerst inschrijven, waarna de inschrijving open was voor álle kinderen.

Zomerkamp Heiloo kende een intensief programma. In het Heilooërbos en op het ijsbaanterrein werden de kinderen van groep 3 t/m 8 de hele dag vermaakt met sport, spel en toffe clinics. Op de laatste dag werd het kamp afgesloten met een uitje naar de Linnaeushof. Wanneer de kinderen 's middags moe maar voldaan naar huis gingen, was er nog een programma voor de ruim 25 vrijwilligers. Hitte of regen hield deze vrijwilligers niet tegen om er met de kinderen en met elkaar een mooie week van te maken. Tijdens gezamenlijke maaltijden en gezellige avonden konden ze elkaar beter leren kennen en werden nieuwe vriendschappen gesloten.

De eerdergenoemde Rotary Club Heiloo is de hoofdsponsor van het Zomerkamp, maar daarnaast zijn er ook diverse activiteiten, maaltijden en materialen gesponsord. De organisatie van Zomerkamp Heiloo wil al haar sponsoren ontzettend bedanken voor hun bijdrage. Speciale dank aan Uw Slager Heiloo, MonkeyTown Alkmaar, Bak Reizen, New York Pizza Heiloo, Vishandel Volendam Heiloo, Di Fiorentina, Bakkerij Hoetjes, Bowling Heiloo, Kanoverhuur Het Maalwater.