Colinda Meijer.
Colinda Meijer. Foto: aangeleverd

"Ik stond erin!": Colinda Meijer

HEILOO - In de rubriek in "Ik stond erin!" kijkt iemand terug op een moment dat hij of zij in de Uitkijkpost stond. Deze keer is dat Colinda Meijer.

In 1978 was Colinda Meijer de 100.000e bezoeker van zwembad Het Baafje. Op de laatste dag in juli ging Colinda (toen 9 jaar) met haar vriendin Larsia naar het zwembad. Haar vriendin schoot vlak voor haar naar binnen en toen Colinda door het hekje ging, werd ze aangesproken. "Kom jij maar eens hier", hoorde ze. Ze werd meegenomen en vroeg zich af of ze iets had misdaan. Het was gelukkig een leuke mededeling: ze was de 100.000e bezoeker van 1978. 


Bedrijfsleider dhr. Bijkerk en wethouder Bolten tilden de verlegen Colinda op voor de fotografen en ze kreeg een abonnement en een bon voor de kiosk van 25 gulden. "Dat was een groot bedrag toen, ik was er zuinig mee en kocht af en toe een schuimblok of ander snoep. We woonden bijna in het zwembad destijds. Voor school hadden we er zwemles, tussen de middag aten we er een broodje en na school (de Nieuwe Hoeve) gingen we ook meteen zwemmen.

Het zwembad bezocht ze later met haar eigen kinderen, die op hun beurt ook weer een abonnement hadden. Colinda, die al jaren hondentrimster in Heiloo is, komt er inmiddels nog, maar nu met haar honden.