Afbeelding
Foto:

Een plezierige bijeenkomst in het Historisch Museum

HEILOO - Een enkele keer wordt de Historische Vereniging gebeld met een wel heel prettig bericht. Zo ook enkele weken geleden. 

Mevrouw J. Boomsma uit Voorschoten wilde twee mooie werken van de schilder M.J. Stucki aanbieden. De werken waren vroeger in het bezit geweest van haar ouders, de heer en mevrouw Boomsma-Bakker. Het echtpaar woonde van 1971-1998 op nummer 34 aan de Breedelaan. Mevrouw Boomsma vertelde ons dat ze de schenking deed ter nagedachtenis van haar ouders.

Stucki maakte de aquarellen rond 1850. Mevrouw heeft niet kunnen achterhalen of het originele werken zijn maar het leuke is dat de werken allebei prachtig ingelijst zijn door de voormalige Lijstenmakerij Nieuwpoort van de Kennemerstraatweg. Vast nog zeer bekend bij veel Heilooërs! Het ene werk stelt het gezicht op de Witte Kerk voor en op de andere is de Oude Pastorij te zien in z’n oorspronkelijke vorm. De komende tijd worden de werken in overleg met mevrouw in ons archief bewaard.

De bedoeling is dat in een van de volgende tentoonstellingen kunstwerken die ooit aan de vereniging geschonken zijn, geëxposeerd worden. Alle goede gevers zullen uitgenodigd worden en dan maken we er een mooie bijeenkomst van. Ondertussen wordt door de tentoonstellingscommissie hard gewerkt aan de nieuwe tentoonstelling Heiloo-Indonesië en Indonesië-Heiloo. Deze tentoonstelling beoogt de relatie van Heiloo met de Oost te laten zien. Naast verschillende objecten, films en foto’s, zijn er ook persoonlijke verhalen. De opening van de tentoonstelling is zaterdagmiddag 13 augustus.

De tentoonstelling ‘Het schoolleven van de Heilooërs’ is een groot succes geworden. Sommige bezoekers kwamen elkaar na jaren weer tegen. Wat een herinneringen zijn er opgehaald! Er wordt geprobeerd alle bruikleenmaterialen snel terug te bezorgen.
Mocht u nog iets missen laat dat ons dan weten op 06-20546574, of tijdens de openingstijden van het museum: dinsdag van 19.00-21.00 uur en zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur. Wees welkom.