Een trotse Noa en Milly met een van de juryleden.
Een trotse Noa en Milly met een van de juryleden. Foto: aangeleverd

Noa en Milly gaan naar het NK

HEILOO - De 9-jarige Noa Pools werd vrijdag 1 juli samen met haar pony Milly tijdens de regiokampioenschappen eerste bij het springen. Daarmee plaatste de dolgelukkige Noa zich voor het Nederlands kampioenschap dat op 27 augustus in Ermelo wordt gehouden. 

Liefde voor paarden

Dat Noa liefde voor paarden heeft is niet zo vreemd. Als baby ging zij al mee naar de stal met haar moeder Mirjam, die jarenlang actief is geweest in de drafsport. En ook haar tantes zijn actief met paarden. Zo geeft de ene tante al jaren rijles en heeft de andere tante ook een eigen paard. Mirjam: " Het grappige is dat we allemaal onze eigen takt hebben. Ik was actief in de drafsport (Monté), mijn oudste zus deed voornamelijk dressuur en mijn jongste zus heeft heel lang gevoltigeerd." 


Daarnaast is de opa van Noa, Ruud Pools, een zeer bekende pikeur in de draverij. Niet zo gek, dat opa haar trouwste fan is. Hij is bijna bij elke wedstrijd en training aanwezig. Het moge duidelijk zijn: de paardensport zit in Noa's genen. 


Sprakeloos

Noa heeft sinds drie jaar haar eigen pony, Milly, waar ze iedere dag trouw voor zorgt. Bovendien traint ze vijf keer per week. Ze 'werkt' er dus hard voor en dit is natuurlijk een prachtige beloning. "Toen het tot haar doordrong dat ze had gewonnen en naar het Nederlands kampioenschap mocht, was ze even helemaal sprakeloos," vertelt Mirjam. "En hartstikke blij natuurlijk. Noa heeft er zoveel plezier in en ook wij en de rest van de familie genieten er ontzettend van."