V.l.n.r. Bart Ploeger (buurtsportcoach), Carla Duin (Timmerdorp), Simon Bijpost (PCC Maalwater Run en Walk commissie), Hanneke Comans-Diesveldt (Stichting Leergeld Alkmaar), Jeroen Schouten (Rotary Club Heiloo), Ester Schotten (Jongerenwerk Heiloo).
V.l.n.r. Bart Ploeger (buurtsportcoach), Carla Duin (Timmerdorp), Simon Bijpost (PCC Maalwater Run en Walk commissie), Hanneke Comans-Diesveldt (Stichting Leergeld Alkmaar), Jeroen Schouten (Rotary Club Heiloo), Ester Schotten (Jongerenwerk Heiloo). Foto: aangeleverd

Feestelijke afsluiting
van het Rotary-jaar

HEILOO - Op de laatste avond van het Rotary clubjaar waren naast de leden van Rotary Club Heiloo ook vele genodigden aanwezig. 

Vertegenwoordigers van Stichting Leergeld, Holland Sport, Jongerenwerk Heiloo, Buurtsportcoaches, Trias, Zomerkamp, Timmerdorp, The Spot, de basisscholen van Heiloo en PCC waren uitgenodigd om in het zonnetje gezet te worden en een cheque in ontvangst te nemen. De voorzitter van Rotary Club Heiloo, Jeroen Schouten, hield een mooie speech over het ontstaan én de doelen van Rotary wereldwijd. De club in Heiloo, een deel van Rotary International, heeft 40 enthousiaste leden die zich inzetten voor goede doelen dicht bij huis en ver weg. Zij zijn dit jaar vol passie met een aantal projecten gestart om lokale doelen te kunnen ondersteunen. 

Schenkingen

Onlangs heeft de Rotary de sponsorovereenkomst voor de Maalwater Run & Walk verlengd. De georganiseerde projecten waren zeer succesvol door de betrokkenheid van PCC, de inwoners en bedrijven uit ons dorp, én de samenwerking met Trias. Eerst kwam Simon Bijpost aan het woord, als voorzitter van de commissie PCC Maalwater Run en Walk. Mooie foto’s kwamen langs waarbij ongeveer 950 deelnemers grote sportieve prestaties lieten zien. De grote opbrengst voor het goede doel gaf deze dag een extra gouden glans.

Mooie schenkingen werden gedaan aan de basisscholen, die ze kunnen besteden aan sportlessen bij verschillende clubs om kinderen met alle sporten te laten kennismaken. De leden van The Spot werden in het zonnetje gezet met een fantastische bijdrage voor een levensgroot schaakspel. Net als vorige jaren is er een grote bijdrage geleverd aan het Zomersportkamp, het sportieve kamp voor basisschoolleerlingen in de eerste week van de zomervakantie. En tot slot was er ook nog een cheque voor Timmerdorp Heiloo.

Met het project 'Kaas voor Kansen' zijn mooi verpakte kaaspakketten samengesteld en verkocht. De opbrengst hiervan gaat naar Stichting Leergeld Alkmaar. De stichting helpt kinderen van gezinnen die het financieel niet makkelijk hebben aan opgeknapte tweedehands fietsen, gereviseerde laptops en mogelijk binnenkort ook zwemlessen. Loek Schoenmaker, voorzitter van de 'Kaascommissie', kon Stichting Leergeld verblijden met een mooie gift.