Celine Kleijmeer.
Celine Kleijmeer. Foto: aangeleverd

Heilooër judoka pakt
bronzen medaille op NK-18

HEILOO - Celine Kleijmeer uit Heiloo heeft op zaterdag 2 juli een knappe bronzen medaille gehaald op de Nederlandse kampioenschappen judo onder 18 jaar die plaatsvonden in Den Haag.

Gevarieerd judo

Celine won haar eerste partij met een vol punt met een heupworp en verloor in haar tweede partij van een sterke tegenstander die al enkele jaren Nederlands kampioen is geweest. In de vier partijen daarna wist ze met gevarieerd judo de punten naar zich toe te trekken en zo bereikte ze de bronzen finale.


Golden score

In de finale voor het brons finale waren zij en haar tegenstander zeer aan elkaar gewaagd, er werd er in de officiële wedstrijdduur van vier minuten niet gescoord. Daarop volgde de 'golden score periode' waarin degene die scoort ook direct de wedstrijd wint. 


Na een slopende extra duur van maar liefst acht en een halve minuut presteerde Celine het om alsnog een vol punt te scoren met een daverende heupworp. Daarmee sleepte ze haar bronzen medaille binnen.


Echt heel blij 

"Sinds mijn overstap naar Topjudo Kenamju eerder dit jaar kan ik vaker en ook harder trainen en dat helpt mij om door te ontwikkelen als wedstrijdjudoka. Vandaag trof ik stuk voor stuk zeer sterke tegenstanders en moest ik heel gevarieerd judoën en vooral ook heel diep gaan voor deze medaille. Nog nooit heb ik zo lang staan judoën als vandaag op dit NK. Ik ben echt heel blij met dit resultaat,” aldus Celine.