Afbeelding
Foto: Martin Rozema

Veldfestival Muziek- en Dansschool Heiloo,
geweldig muziekschoolevenement

HEILOO - “Ik heb in mijn carrière als muziekschooldocent nog nooit zo’n geweldig muziekschoolevenement meegemaakt!” Dat is hoe docenten van de Muziek- en Dansschool Heiloo terugblikten op het Veld-Festival van afgelopen zaterdag ter ere van het 60-jarig bestaan.

Het festivalterrein rondom de muziekschool zag er dan ook prachtig en feestelijk uit met een openluchttheater, twee feestelijke tenten waarin concertjes werden gegeven, een kidscorner, een groot podium, foodtruck, limonadebar en ijscokar. En, als kers op de taart, was in het gebouw kunst te bewonderen van de Kunstparade. Burgemeester Mascha ten Bruggencate opende het festival en gaf de baton aan de dirigent die het jubileumlied dirigeerde. Alle aanwezigen zongen of speelden mee. 


Voor cursisten was het een feest om op te treden in deze setting. En dit voor publiek dat in groten getale op het festivalletje was afgekomen. De schatting is dat er ruim 800 mensen hebben genoten van de optredens van cursisten en docenten en van de kunstwerken. Een heel gemoedelijk zonovergoten festival waarin alle performances aandacht kregen van het publiek. “Mooier hadden we ons jubileum niet kunnen vieren, met verschillende partijen, veel optredens door cursisten en docenten en met onze samenwerkingspartners! Ook veel dank aan de gemeente Heiloo, die voor deze gelegenheid het parkje prachtig had opgeknapt!” aldus directeur Pauline Folkerts.

Tijdens het festival was er ook ruim aandacht voor twee docenten die met pensioen gaan, te weten Remmert Tromp (saxofoondocent) en Will van Toor (drumdocent). Will heeft zelfs 46 jaar lang lesgegeven aan de Muziek- en Dansschool Heiloo. Een van zijn leerlingen uit zijn lange carrière – Peter Biesheuvel – geeft zelf ook al jarenlang drumlessen, hij neemt het stokje nu helemaal over van Will van Toor. De artistieke aankleding van het festival was in de gouden handen van Claudia Canetoli. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding