Presentatie van een nieuw schoollied door de leerlingen van De Duif tijdens het Tabijn Muziekfestijn.
Presentatie van een nieuw schoollied door de leerlingen van De Duif tijdens het Tabijn Muziekfestijn. Foto: aangeleverd

Tabijn Muziekfestijn
op kindcentrum De Duif

HEILOO - Vrijdag 24 juni presenteerden de leerlingen van kindcentrum De Duif een geweldig muziekfestijn, ter gelegenheid van het 25 (+2)-jarig bestaan van stichting Tabijn. Tijdens een muzikale show brachten zij een nieuw Duiflied ten gehore en presenteerden  muzikale optredens aan de ouders.

"De afgelopen jaren is het niet gelukt om een muzikaal feest te organiseren voor onze leerlingen en ouders," vertelt Annemiek van de Vliet, directeur van kindcentrum De Duif. "Alle Tabijnscholen hebben muziek als pluspunt en ook op De Duif besteden we daar veel aandacht aan. Ter ere van het 25 (+2)-jarig bestaan kregen we de gelegenheid om een Tabijn Muziekfestijn te organiseren."

De muziekwerkgroep van De Duif zocht de samenwerking met Muziek- en Dansschool Heiloo en samen maakten ze een plan voor een geweldig feest. Marlies van Winkel schreef een nieuw Duiflied en Fleur van Uhm studeerde met alle groepen de bijbehorende dans in. Jack Kat zorgde voor de begeleiding van de twee leerlingbandjes en een bandje van ouders. Ondertussen studeerde elke groep een eigen muziekpresentatie in. Alles kwam samen tijdens een geweldig muziekfestijn met een optreden voor alle ouders op het plein. De enthousiaste presentatie van juf Carina, de vrolijke optredens en de enthousiaste bandjes zorgden voor een tropische sfeer waarvan alle kinderen en ouders hebben genoten. Als feestelijke afsluiter van het muziekfestijn werd het bedrag onthuld dat alle leerlingen samen hebben opgehaald, tijdens de sponsorloop van 15 juni. Kindcentrum De Duif heeft het enorme bedrag van € 17.000 opgehaald voor een uitdagender en groener schoolplein. Wat een fantastisch resultaat. Nog meer reden voor een feestje!