Weerbaarheidstraining voor meiden bij Karatevereniging Funakoshi.
Weerbaarheidstraining voor meiden bij Karatevereniging Funakoshi. Foto: aangeleverd

Nieuwe ronde Sportakkoord Heiloo

HEILOO - Ook voor 2022 is er vanuit het Rijk weer subsidie beschikbaar gesteld voor het Lokaal Sportakkoord. Het is de derde subsidieronde van € 20.000, na de start in 2020. Het Lokaal Sportakkoord is een verzameling actieplannen waarin verschillende organisaties samenwerken om meer mensen te laten bewegen.

In 2020 en 2021 zijn al diverse activiteiten vanuit het budget van het Sportakkoord gefinancierd: Urban Sports voor jongeren (met Flowtide, Freerunnen en Breakdance), diverse organisaties hebben activiteiten in het kader van naschoolse opvang gerealiseerd, en met Heiloo Ontmoet wordt sport ingezet om anderen te kunnen ontmoeten. Alle kinderen van de basisscholen in Heiloo hebben een sportboekje ontvangen, waarmee ruim 150 kinderen de weg naar de sportaanbieders in het dorp hebben gevonden. 


Ook voor 2022 worden weer diverse activiteiten met financiële steun uit dit budget uitgevoerd. O.a. een actieplan zelfverdediging en weerbaarheid Girls Only door Karatevereniging Funakoshi.


Dus, heb je een goed plan? Heb je partners waarmee je dat plan samen ten uitvoer kunt brengen en zoek je nog financiering? Er is nog budget! Aanvragen voor nieuwe actieplannen kunnen gedaan worden tot 8 juli. 


Kijk voor meer informatie over het Lokaal Sportakkoord, de criteria en de wijze van aanvragen op
www.sportenbewegeninheiloo.nl