Een deel van een werk van Ger Zaagsma.
Een deel van een werk van Ger Zaagsma. Foto: aangeleverd

Marijke Hessels en Ger Zaagsma exposeren in Bibliotheek Heiloo

Algemeen

HEILOO - Er is een nieuwe expositie in Bibliotheek Heiloo. U kunt het werk van Marijke Hessels en Ger Zaagsma bewonderen tot en met 29 juli.

Marijke Hessels: 
sieraden en assemblages

Te zien zijn assemblages en sieraden, opgebouwd uit dat wat er in de natuur te vinden is zoals hout, stenen, veren en schelpen. Maar ook andere gevonden voorwerpen en materialen. Oud speelgoed, fragmenten uit haar schilderijen, papier, stof, leer, scherven en knopen. Haar kunst is op het op waarde te schatten en te verbeelden. Ze gaat ermee aan de slag, voegt iets toe of laat iets weg. Zo ontstaan er nieuwe vormen en beelden met verschillende lagen en een eigen verhaal, samengebracht in een uniek sieraad of assemblage. Meer informatie: www.marijkehessels.exto.nl

Ger Zaagsma: 
Zaans kunstschilder

Landschappen en dorpsgezichten in water en pigment of in olie, gevangen op papier, doek of paneel. In een spontane techniek, die altijd weer verrassingen oplevert. Ger Zaagsma is schilder in hart en nieren sinds 1989. In de 33 jaar dat de schilder werkt heeft hij de eerste 20 jaar alleen geaquarelleerd. Hij is autodidact; een groot deel van zijn technische kennis van dat vak heeft hij bij andere kunstenaars opgedaan. In 2012 volgt een nieuwe start, in olie. Zijn in de olieschilderijen altijd landschappen en bos- of zeegezichten te zien, zijn aquarellen tonen ook dorps- en stadsgezichten. Hij exposeert veel, soms ook in het buitenland; verder is zijn werk te vinden in enkele Nederlandse galerieën. Het aquarelleren heeft hij ook na 2012 gelukkig niet losgelaten: daar werkt hij aan in zijn studio thuis. Voor zijn schilderijen in olie heeft hij een apart atelier - met vooral veel meer ruimte - in het vroegere postkantoor van Wormer. De tentoonstelling in de bibliotheek geeft een mooi overzicht van zijn werk, met het accent op landschaps- en zeegezichten in alle afmetingen.

Meer informatie: www.atelier-gerzaagsma.nl

Deze expositie is te bezichtigen t/m 29 juli 2022 in Bibliotheek Heiloo, tijdens de openingsuren.

Een werk van Marijke Hessels.