Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Sponsorloop basisschool De Kiem

Algemeen

EGMOND AAN DEN HOEF - Rennen voor Roparun. De leerlingen van basisschool De Kiem uit Egmond aan den Hoef hebben afgelopen vrijdag 24 juni ruim € 4.700 opgehaald met rondjes rennen in en om het Slotpark. De allerkleinsten liepen aan de hand van een bovenbouwleerling 1 ronde, de oudere leerlingen zoveel rondes als kon binnen de gestelde tijd. 

Gestempeld werd er door de ouders van Jacco Walta. Zij doen dit al jaren voor de avondvierdaagse. Deze middag maakten ze met liefde een uurtje vrij om te stempelen voor het goede doel. De sfeer bij de start en finish was ongelooflijk positief, mede dankzij de enthousiaste grappen en grollen van meester Jordy; “goed bezig, stempelen en weer door, bikkels!” Ook de vrolijke muziek en de aanmoedigingen van ouders, grootouders, omwonenden en leraren zorgden voor een opperbeste stemming in het park. Er werd gerend op slippers en in spijkerbroek, alles voor een hoge opbrengst. 

Stichting Roparun
Het sponsorgeld is bestemd voor Stichting Roparun en wordt besteed aan bijvoorbeeld de inrichting van een inloophuis of een hospice, het maken van herinneringen voor kankerpatienten en hun naasten en workshops. Jacco is initiator van dit jaarlijkse evenement. Een paar weken terug liep hij zelf de Roparun. Hij is dik tevreden met de animo voor en de opbrengst van deze sponsorloop. “Het zag er donderdag nog naar uit dat de gemeente roet in het eten zou gooien omdat de evenementenvergunning niet in orde zou zijn. Dat werd gelukkig met een heleboel excuses opgelost.” Eind goed, al goed.