V.l.n.r. Lydia, Haben en Fortuna hebben ook genoten van het uitje. Foto: aangeleverd
V.l.n.r. Lydia, Haben en Fortuna hebben ook genoten van het uitje. Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

Minutenlang stil na een fantastische dag

HEILOO - In de meivakantie organiseert Stichting Heiloo voor Elkaar altijd een uitje voor haar huiswerkgroep. Deze uitjes worden door sponsors mogelijk gemaakt. Op woensdag 4 mei gingen 13 jongens en meisjes met de trein naar Leiden.

Ondanks vertragingen bij het spoor kwamen ze op tijd bij Corpus. In dit museum maakten de jongeren een rondtocht door het menselijk lichaam. Vol verwondering beleefden ze de werking van het eigen lijf. Daarna wandelden ze naar graanmolen De Valk. Ze waren onder de indruk dat men 300 jaar geleden al zo’n molen kon bouwen.

Alle wandelingen en indrukken zorgden voor een gezonde eetlust. Deze werd gestild met een hapje in een eethuis. Ieder kon er iets heerlijks kiezen. Na de terugreis kwam de groep voor de dodenherdenking in Heiloo terecht. De jongens en meisjes vonden een plek in een ijssalon. Om tien voor acht keken alle dertien naar beelden van de dodenherdenking op het beeldscherm van een telefoon. Het bleef twaalf minuten lang doodstil.

Heiloo voor Elkaar helpt statushouders en mensen met Nederlands als tweede taal met hun integratie. Vrijwilligers geven taalles en helpen jongeren met hun huiswerk.