De Stolpersteine zijn gepoetst, dus klaar voor uw bezoek op 14 mei. Foto: Josta de Graaf - Gieltjes
De Stolpersteine zijn gepoetst, dus klaar voor uw bezoek op 14 mei. Foto: Josta de Graaf - Gieltjes Foto: Josta de Graaf - Gieltjes

HEILOO - De Historische Vereniging Heiloo organiseert bekende en nieuwe activiteiten.

Fietstocht Stolpersteine

14 mei 13.30 uur. Zoals eerdere jaren wordt er gefietst langs de Stolpersteine. De kunstenaar Gunter Demnig heeft wereldwijd meer dan 65.000 Stolpersteine geplaatst. In Heiloo zijn er daarvan op initiatief van de Historische Vereniging en met steun van de Gemeente Heiloo 26 geplaatst. Kosten € 5, opgeven kan via 06-20546574.

Op dezelfde dag om 14.00 uur zal bij slecht weer in het Historisch Museum een presentatie gegeven worden over dit onderwerp en is een kleine tentoonstelling te zien. Daar is ook de publicatie ‘Stolpersteine in Heiloo’ te koop.


Rondleidingen Nijenburg

Op 15 mei zijn er rondleidingen op Nijenburg om 11.00 en 13.30 uur. Ervaren gidsen leiden u langs de verschillende stijlkamers en u krijgt een uitgebreid verhaal bij het antieke poppenhuis. U kunt zich hiervoor opgeven via 06-51718363. Kosten € 7,50 p.p., inclusief koffiedrinken in de originele keuken van het huis. Kinderen mogen gratis mee. 


Huidige tentoonstellingen

In de Schatkamer zijn de uitvergrote foto’s uit het nieuwe boek van Dick Slagter te zien. Het boek laat bekende en onbekende kunstvoorwerpen van Heiloo zien. Alle kunst wordt uitvoerig besproken, zo is het een waar naslagwerk geworden. Het boek is te koop in het museum en de plaatselijke boekhandels. De foto’s kunt u kopen in het museum.

‘Het schoolleven van de Heilooërs’ is tot half juli te bewonderen. Midden in de grote zaal staat een tafel met daarop een stapel fotoboeken. Veel bezoekers hebben daar al menig uurtje in de boeken gekeken en daarbij veel herinneringen opgehaald. 

Ten slotte: De volgende tentoonstelling gaat, wegens groot succes vorig jaar, nogmaals over de relatie Heiloo en Indië/Indonesië. De tentoonstelling zal in de grote zaal te zien zijn. De tentoonstellingscommissie is op zoek naar foto’s, documenten en verhalen. 06-20546574.


Openingstijden

Openingstijden van het Historisch Museum: dinsdag 19.00-21.00 uur, zaterdag en zondag 14.00-17.00 uur.