Kunstenaar Gunter Demnig heeft i.s.m. de Historische Vereniging 26 Stolpersteine geplaatst.
Kunstenaar Gunter Demnig heeft i.s.m. de Historische Vereniging 26 Stolpersteine geplaatst. Foto: Josta de Graaf-Gieltjes

HEILOO - De Historische Vereniging heeft een aantal mooie activiteiten op de agenda staan.

Rondleiding begraafplaats

7 mei 13.30 uur. De Historische Vereniging heeft Anita van Breugel, voormalig beleidsmedewerker van de gemeente, bereid gevonden een rondleiding op de Algemene Begraafplaats te geven. Wie de rondleiding van Anita op de begraafplaats van de Witte Kerk meegemaakt heeft, zal deze zeker niet willen missen. Anita van Breugel leidt u rond en vertelt over de vele bijzondere graven. Opgeven via 06-51718363, Kosten: € 5. De start is op de Algemene Begraafplaats aan de Holleweg.

Stolpersteine

Op 14 mei wordt er gefietst met gids langs de Stolpersteine in Heiloo. De start is vanaf het Historisch Museum om 13.30 uur. Kosten zijn € 5, kinderen mogen gratis mee. Opgeven kan via 06-51718363. Voor de mensen die niet meefietsen, zal er in de film-theaterzaal van het Historisch Museum een presentatie over de 26 Stolpersteine in Heiloo gegeven worden. Bij slecht weer kunnen de fietsers daarbij aanschuiven. De presentatie begint om 14.00 uur. In het Historisch Museum is een kleine expositie over de Stolpersteine te zien. In de publicatie ‘Stolpersteine in Heiloo' (te koop in het museum) kunt u er meer over lezen.

Rondleiding Nijenburg

Op zondag 15 mei zijn er weer rondleidingen op Nijenburg met ervaren gidsen. U kunt u zich opgeven via 06-51718363. U kunt kiezen uit twee tijden: 11.00 en 13.30 uur. Kosten: € 7.50 inclusief het koffie/thee drinken in de originele keuken.


Ten slotte

In de grote zaal van het museum is ‘Het schoolleven van de Heilooërs’ te zien en in de Schatkamer zijn de uitvergrote foto’s van het nieuwe boek van Dick Slagter, ‘Heiloo in Beeld,‘ te bekijken. De foto’s en het boek zijn beide in het museum te koop.

Openingstijden

Het Historisch Museum op het landgoed Willibrordus is geopend op dinsdag van 19.00-21.00 uur, en zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur. De toegang is gratis en nu het weer kan en mag staat de koffie klaar. 


Wees welkom.