Prikploeg Mag van Annie.
Prikploeg Mag van Annie. Foto: Marleen Bos

LIMMEN - Van 23 tot en met 27 april stond Limmen in het teken van de Bloemendagen, en hoe!

Na twee jaar stilzitten waren sommige ploegen bang om niet meer dezelfde groep mensen bij elkaar te krijgen als voorheen, maar niets bleek minder waar. Naast oude bekenden werden nieuwe bewoners enthousiast gemaakt. Wie weet verrijzen ook in de nieuwe wijken van Limmen volgend jaar mozaïeken.

De organisatie van de Bloemendagen had de route dit jaar wat ingekort. Zo reden de bezoekers efficiënter langs de mozaïeken. 


BN'ers

Er waren veel BN'ers te bewonderen. Zo vierde André van Duin zijn 75ste verjaardag en was er een grote taart voor hem gebakken. Annechien Steenhuizen presenteerde het nieuws en Tim Hofman van BNN Vara besteedt aandacht aan Limmen. Sywert van Lienden ligt ergens. Ook werden er mensen geëerd die afgelopen jaar zijn overleden, zoals Bibian Mentel en Piet Paulusma. Ook bestuurslid van de Stichting Bloemendagen Loek Rijs die op 56-jarige leeftijd is overleden was terug te zien in een mozaïek.

Voor de jury was het een zware opgaaf om de mozaïeken te beoordelen, er was zoveel moois dit jaar. Uiteindelijk zijn de prijzen natuurlijk toch toegekend:

De hoofdprijs, de Zilveren Tulp, is dit jaar gewonnen door de prikploeg Mag van Annie. De titel van hun mozaïek is Moet van Loek. Loek was ons bestuurslid maar ook de kartrekker van deze prikploeg. Hij gaf zijn ploeg de opdracht om door te gaan met het maken van een mozaïek en dat hebben ze gedaan. Ze hebben in hun mozaïek de actualiteiten van de afgelopen twee jaar aangegeven.

De ploeg die het portret van Loek heeft gemaakt is tweede geworden in de categorie mozaïeken groter dan 4m2.
De nummer 1 in de categorie mozaïeken kleiner dan 4m2 is gewonnen door Team Piet. Zij hebben hun buurman en vriend Piet geprikt. Hij heeft in 2019 te horen gekregen dat hij ALS heeft en ze gaan nu met een grote ploeg geld voor het onderzoek naar ALS ophalen. Er is tijdens de Bloemendagen ook gefietst bij het mozaïek om geld op te halen.

In de vrije categorie (hyacinten gebruikt met andere attributen) heeft prikploeg Een Pakkende Naam gewonnen met hun mozaïek Peace, waarmee zij Oekraïne een hart een onder de riem steken. Anneke Kuijper van de prikploeg: "We zijn heel blij met deze eerste prijs. Maar nog mooier is de reactie van een Oekraïense moeder met haar zoontje. Zij waren zeer geëmotioneerd dat wij aan hen denken en daar op deze manier uiting aan hebben gegeven."






Naast de mozaïek werd gefietst voor ALS.
Prikken en bikken.
Portret van Loek Rijs.
Prikploeg Een Pakkende Naam stak Oekraïne een hart onder de riem.