Buurtsportcoach Lies is er klaar voor op het schoolplein van de Radboudschool.
Buurtsportcoach Lies is er klaar voor op het schoolplein van de Radboudschool. Foto: aangeleverd

HEILOO - De komende editie van de PCC Maalwater Run en Walk is de twaalfde keer dat dit evenement wordt georganiseerd. En dat wil je niet missen.

Over een maand is het weer zover. De PCC Maalwater Run en Walk is op 10 april. De inschrijving is open. Met behulp van de QR-code kan je je inschrijven voor de wandeling of de Run. Buurtsportcoach Lies zit er klaar voor op het plein van de Radboudschool.                  

Ook op de basisscholen is de inschrijving sinds vorige week open. Bart en Lies, de buurtsportcoaches, nemen op de school de inschrijvingen in ontvangst. Leerlingen van het PCC schrijven zich in via hun eigen school.

In alle voorgaande jaren was het medio april prachtig weer, de tulpenvelden staan dan in bloei. De wandelaars hebben alle tijd om daarvan te genieten. Voor de renners ligt dat vaak anders, die hebben meer snelheid, maar het KNMI heeft ons goed weer beloofd.

Lies vindt het maandagmorgen om kwart over acht nog wel koud maar de zon was ook al paraat. De inschrijvingen van de basisschoolleerlingen en hun familie en vrienden tellen mee voor de lessen via Sport@School. De school met relatief het grootste aantal deelnemers krijgt weer een mooi aandenken voor aan de muur! Gaat dit jaar jouw school die onderscheiding winnen?

Rotary Club Heiloo maakt deel uit van de wereldwijde Rotary-organisatie met ongeveer 1,4 miljoen leden. Middels het zogenaamde 'Disaster Response Fund' steunen Rotarians wereldwijd nu ook het werk dat Rotary Clubs doen voor vluchtelingen in Oekraïne en de landen daaromheen.